מרק טרטר צאן וצנונית עם פיתה מתובלת
מגרדים את הצנוניות על פומפייה גסה (שומרים בצד את השאריות).
בקערה גדולה מערבבים היוגורט, הצנוניות, שמן הזית, מיץ הלימון, מלח ופלפל לפי טעם. מקררים היטב את התערובת במקרר למספר שעות רצוי לילה במקרר.
פותחים וחותכים את הפיתה כך שמתקבלות שתי פרוסות דקות ועגולות. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים כל פרוסת פיתה משני הצדדים על האש בינונית עד שהיא מזהיבה היטב ומתקשה מעט. מוציאים לנייר סופג ומייד מפזרים ומורחים את השום על הפיתה. נותנים לפיתה להתקרר טיפה וחותכים אותה למשולשים קטנים (בגודל ביס). שומרים מכוסה בנייר - לא במקרר.
קערות אישיות שמים את תערובת היוגורט. מקשטים עם קליפות צנונית קצוצות (שהוכנו משאריות הצנונית ששמרנו בצד). מפזרים על היוגורט עירית קצוצה ומזליפים עליו כמה טיפות שמן זית מפזרים מעל 4-3 משולשי פיתה ומגישים מייד.