מרק בויאבז מסונן
מחממים שמן זית בסיר גדול. מטגנים בצל, שום, סלרי וגזר עד להזהבה. מוסיפים עשבי תיבול ותבלינים, חוץ ממלח ופלפל לבן, ומטגנים כמה דקות.
מוסיפים את אדרות הדגים הגדולים (את הדגים הקטנים מוסיפים בשלמותם), את שריוני הסרטנים ללא הבשר, ראשי שרימפס, עגבניות ותפוחי אדמה. מוסיפים מים בכמות גדולה פי שלושה מנפח המוצקים ומביאים לרתיחה ללא מכסה. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים 40 דקות על אש נמוכה, תוך כדי בעבוע עדין. מדי פעם מסירים קצף.
מסירים את המרק מהאש. מרסקים בבלנדר מוט. מסננים דרך מסננת רשת (כדי להיפטר מן העצמות). מחזירים לסיר ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול. עד שלב זה אפשר להכין מראש.
מחזירים לרתיחה ומוסיפים קלמארי, מולים, שרימפס, את בשר הסרטנים ואת נתחי פילה הדגים. מבשלים 2 דקות,טוחנים ומסננים היטב מוזגים מעט פסטיס ומחלקים לצלחות עמוקות.