Go Back
הדפס
מרק בוטנים

מרק בוטנים

מרק בוטנים

סוג המנה מרקים
סוג המטבח מטבח אמריקאי
תגיות מרק, מרק בוטנים
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 45 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 5 minutes
מנות 6
קלוריות 398 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 3 גזרים.
  • 1 בצל.
  • 2 גבעולי סלרי.
  • 2 כוסות מים.
  • ½ כוס חמאת בוטנים.
  • 1 כוס חלב.
  • 1 כוס שמנת מתוקה.
  • 1 כפית מלח.
  • בוטנים קצוצים לקישוט.
  • עירית קצוצה לקישוט.

אופן ההכנה

  1. חותכים את הגזר, הבצל והסלרי לפרוסות קטנות ומבשלים את הירקות במים כ- 30 דקות עד שיתרככו. מרסקים את הירקות בבלנדר או עם בלנדר מוט.

  2. ממיסים את חמאת הבוטנים בכוס מנוזלי בישול הירקות. בוחשים באיטיות, מעל אש בינונית. מוסיפים את כל יתר החומרים (מלבד השמנת), ומביאים לידי רתיחה בזהירות כדי שהחלב לא יגרום לגלישה.

  3. מנמיכים את האש ומוסיפים את השמנת. לא להביא לרתיחה!

  4. מחממים עוד דקה שתיים, מקשטים עם הבוטנים הקצוצים והעירית הקצוצה ומגישים.