מרק בוטנים
חותכים את הגזר, הבצל והסלרי לפרוסות קטנות ומבשלים את הירקות במים כ- 30 דקות עד שיתרככו. מרסקים את הירקות בבלנדר או עם בלנדר מוט.
ממיסים את חמאת הבוטנים בכוס מנוזלי בישול הירקות. בוחשים באיטיות, מעל אש בינונית. מוסיפים את כל יתר החומרים (מלבד השמנת), ומביאים לידי רתיחה בזהירות כדי שהחלב לא יגרום לגלישה.
מנמיכים את האש ומוסיפים את השמנת. לא להביא לרתיחה!
מחממים עוד דקה שתיים, מקשטים עם הבוטנים הקצוצים והעירית הקצוצה ומגישים.