מקלות מלוחים פריכים
טורפים ביחד את הביצה והמים.
מנפים את הקמח לקערת מעבד מזון מוסיפים את החמאה החתוכה לקוביות. מעבדים מעט ככל שנדרש עד קבלת גרגירים. מוסיפים בהדרגה את הביצה הטרופה במים. מוסיפים את המלח ומעבדים עד שיתקבל בצק. משתדלים שהעיבוד במעבד המזון יהיה כמה שיותר קצרצר.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים לפחות לשעה. הבצק חייב להתקשות לכן עדיף לזמן ארוך יותר - אפילו יום. אם ממהרים אז אפשר להכניס את הבצק לפריזר.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל- 16 חלקים. מגלגלים את חתיכות הבצק למקלות באורך 15 ס"מ מניחים על נייר אפיה ושמים במקרר לכ- 15 דקות.
אחרי הקירור במקרר מורחים את המקלות בביצה טרופה מגלגלים במעט מלח גס, קצח ושומשום.
אופים בתבנית על נייר אפיה בחום 180 למשך 10 דקות ומעלה (בודקים אם מוכן לפי העין). מוציאים ומניחים על רשת לקירור.
אם רוצים אפשר גם להקפיא את המקלות המוכנים.