Go Back
הדפס
מניפת סינטה בבלסמי על מצע עלי ארגולה

מניפת סינטה בבלסמי מעל ערמת עלי ארוגלה

מניפת סינטה בבלסמי מעל ערמת עלי ארוגלה

סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח איטלקי, מטבח אמריקאי, מטבח ארץ ישראלי
תגיות בלסמי, סינטה, סינטה ברוטב בלסמי
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 20 minutes
זמן הכנה כולל 30 minutes
מנות 6
קלוריות 286 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • ק"ג סינטה ללא "מכסה" השומן.
  • מלח ופלפל שחור טחון.
  • 3 כפות חומץ בלסמי משובח במיוחד (מיושן 8 שנים).
  • עלי ארוגולה.
  • מלח גס - רצוי מלח ים אטלנטי.

אופן ההכנה

  1. חותכים את נתח הבשר של- 6 חלקים שווים (פעם לאורך ופעמיים לרוחב. מתקבלות 6 קוביות בשר). ממליחים ומפלפלים.מחממים במחבת ברזל עם 6 כפות שמן וצורבים את נתחי הבשר מכל הכיוונים עד לקבלת "סגירה" מלאה. (בכל פעם צורבים שני נתחים על מנת לא להוריד את טמפרטורת המחבת). מניחים את הנתחים בתבנית אפיה ונותנים לבשר לנוח בטמפרטורת החדר.

  2. אופים את הנתחים כ- 5 דקות בתנור שחומם ל- 160 מעלות לקבלת דרגת מדיום.

  3. לרוטב: למחבת הגריל שבו טוגנו הנתחים מוסיפים את מיצי הבשר, את הרוטב הבלסמי, מלח ופלפל ומערבבים כדקה על אש קטנה מאד.

אופן ההגשה:

  1. פורסים כל נתח סינטה לאורכו ל-5 פרוסות.

  2. על צלחת אישית עורמים עלי ארוגולה ומסדרים את נתחי הסינטה במדורג. מוזגים מעט מהרוטב, מפזרים מלח גס ומעט פלפל שחור גרוס ומגישים.