מוס שוקולד קטיפתי בכיפות אישיות
מקציפים במיקסר שמנת מתוקה לקצפת כמעט יציבה (אבל עדיין מעט רכה) ושומרים במקרר.
מקציפים במיקסר חלמונים וסוכר במהירות גבוהה במשך 2 דקות. במקביל, במחבת קטנה מרתיחים דבש, עד שהוא מבעבע ברתיחה מלאה. יוצקים את הדבש הרותח בזרם דק לחלמונים, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף 5 דקות נוספות, עד שהקערה קרה למגע והקצף סמיך ובהיר.
בינתיים ממיסים את השוקולד. מקפלים את השוקולד החם לקצף החלמונים עד לקבלת תערובת אחידה (היא תסמיך מאוד, וזה בסדר). טורפים פנימה את הליקר יחד עם רבע מכמות הקצפת. מקפלים בעדינות את יתרת הקצפת עד לקבלת מוס חלק וקטיפתי.
יוצקים לתבניות ומפזרים מלמעלה פקאנים מסוכרים טחונים.
מעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות (עדיף למשך הלילה), להתקשות.
מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. מצננים לטמפ' החדר.
מחלצים את הכיפות מהתבניות בלחיצה ומניחים על רשת לציפוי (מניחים מתחת לרשת תבנית נקייה או נייר אפייה לקליטת הטפטופים). יוצקים כף ציפוי על כל כיפה ומניחים לו לזלוג למטה בחופשיות. מעבירים את השוקולד הלבן המומס לשקית זילוף קטנה (או אפילו לפינה תחתונה של שקית ניילון לסנדביצ'ים). גוזרים את השפיץ לפתח דקיק ומזלפים את השוקולד בתנועות מהירות קדימה ואחורה על הכיפות.
שומרים במקפיא ומעבירים למקרר שעה לפני ההגשה. מגישים קר מאוד.
10 עוגות בתבניות סיליקון עם שקעי כיפה בנפח של 1/2 כוס.