לשון ברוטב עגבניות
שוטפים את הלשון היטב, מנגבים במגבת ודוקרים בסכין חדה מאוד. מניחים את הלשון בכלי עמוק ומשפשים אותה במלח ובסלפטר. מפזרים מכל צדדיה במריחה את התבלינים ומכסים בנייר כסף. מכניסים למקרר לשבוע מכוסה בנייר כסף. מידי יומיים הופכים ללא מגע ידי אדם. אחרי שבוע שוטפים ומנגבים.
מכניסים את הלשון לסיר לחץ (אפשר גם לסיר רגיל אבל אז זה אורך המון זמן) ומוסיפים: 2 גבעולי סלרי קצוצים, 3 בצלים שטוגנו בשמן, עגבניות מרוסקות, רכז עגבניות ומים עד כדי כיסוי בלשון. מחממים בסיר הלחץ כ 45 דקות לפחות אבל לא יותר משעה.
מוציאים את הלשון, מקלפים את העור, מוסיפים את הרוטב מסיר הלחץ ומגישים פרוס. (ישנה אפשרות גם לרוטב חרדל, באותו אופן כמו ברוטב עגבניות רק שמוסיפים חרדל לסיר במקום רוטב עגבניות ועגבניות מרוסקות).