Go Back
הדפס
לחם פומפרניקל ביתי

לחם פומפרניקל ביתי

לחם פומפרניקל ביתי

סוג המנה לחם, מאפים
סוג המטבח מטבח גרמני
תגיות לחם, לחם פומפרניקל
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 1 hour 20 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 40 minutes
מנות 6
קלוריות 250 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • כוסות מים חמימים.
  • 7 גרם שמרים יבשים.
  • 2 כפות סוכר.
  • 2 כפות קפה נמס.
  • ¼ כוס מולסה.
  • כוסות  קמח להכנת לחם.
  • 1 כוס קמח שיפון.
  • 2 כפיות מלח.
  • ספרי שמן.
  • 2 כפות חמאה ממוסת.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור מראש ל 100- מעלות (רק לצורך ההתפחה). מערבבים בקערה את המים, השמרים והסוכר. משאירים לעמוד 5 דקות לתסיסה. מוסיפים את שאר המרכיבים (למעט החמאה) ולשים במיקסר כ 5- דקות במהירות נמוכה. הבצק אמור לצאת מעט דביק.

  2. מעצבים את הבצק ככיכר באופן הרצוי ומתפיחים את הבצק כחצי שעה או עד שיכפיל נפחו באופן הבא: מכבים את התנור שחומם מראש. מתיזים ספריי שמן על הכיכר, מכסים בניילון ומכניסים לתנור החם והכבוי.

  3. לאחר שמוציאים את הלחם מההתפחה מחממים שוב את התנור ל 185- מעלות. אופים את הלחם בין 35-30 דקות. מוציאים מהתנור ומברישים בחמאה המומסת. מצננים על רשת.