Go Back
הדפס
לבבות ארטישוק עם כבד אווז ברוטב דבש ודובדבנים

לבבות ארטישוק עם כבד אווז ברוטב דבש ודובדבנים

לבבות ארטישוק עם כבד אווז ברוטב דבש ודובדבנים

סוג המנה מנה ראשונה
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות ארטישוק ממולא, כבד אווז, לבבות ארטישוק
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 45 minutes
מנות 6
קלוריות 355 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 6 לבבות ארטישוק טרים או קפואים.
  • 1 קופסאת דובדבנים טרים.
  • 350 גרם כבד אווז נקי.
  • 3 כוסות יין אדום קברנה סובניון.
  • 150 גרם דבש מעורב עם טימין.
  • 6 עלי ביבי.
  • לימון.
  • מלח גס.
  • ציר ירקות.
  • מעט ליקר וישניאק.

אופן ההכנה

  1. מבשלים את לבבות הארטישוק בציר הירקות כ 15 דקות עד שהלבבות מתרככים.מוציאים מהציר וחותכים כל לב ארטישוק לשלוש.

  2. מגלענים את הדובדבנים ומבשלים אותם ביין האדום עם הדבש והווישניאק, עד לקבלת נוזל סמיך.

  3. חותכים את כבד האווז לפרוסות וקולים על הגריל.

  4. מניחים על הצלחת עלה חסה שעליו מזלפים טיפה מיץ לימון ומלח גס. מעליו מניחים את שלוש פרוסות הארטישוק ומעליהן את פרוסות כבד האווז ומזלפים עליהן את הרוטב.