Go Back
הדפס
כדורוני שרימפס בשומשום

כדורוני שרימפס בשומשום

כדורוני שרימפס בשומשום

סוג המנה מנת פתיחה, מתאבן
סוג המטבח מטבח אסייתי
תגיות ברוסקטה שרימפס, כדורי שרימפס
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 50 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 20 minutes
מנות 6
קלוריות 366 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 750 גרם שרימפס.
  • 1 כף שמן.
  • 2 שיני שום קצוצות דק.
  • 1 כפית שורש זנגביל טרי קצוץ דק.
  • כפית מלח.
  • 2 כפית סוכר
  • 1 כפית כוסברה קצוצה דק.
  • 1 כפית קמח תירס (לא חובה).
  • ½ חלבון ביצה.
  • שומשום.
  • שמן קנולה לטיגון.

אופן ההכנה

  1. מנקים את השרימפס ומעבדים במעבד מזון לקבלת מחית גסה.

  2. מערבבים בקערה את מחית השרימפס, כף השמן, שיני השום, זנגביל, מלח, סוכר, כוסברה וקמח התירס. מוסיפים את חלבון הביצה ומערבבים לקבלת תערובת שניתנת לעיצוב יוצרים כדורונים מהתערובת ומגלגלים כל כדור בקערה עם השומשום לקבלת ציפוי מלא. מניחים את הכדורונים בתבנית ושמים בקרור כ 30 דקות.

  3. לפני ההגשה מטגנים את הכדורונים בשמן עמוק בחום בינוני עד לקבלת כדורונים זהובים ופריכים. יש לטגן את הכדורונים במספר סבבים כדי שטמפרטורת השמן לא תרד מדי.

אופן ההגשה:

  1. מגישים בסגנון של צלחת חומוס עם כדורוני פלפל.

    בצלחות אישיות מורחים שכבת לבנה משובחת ומטפטפים מעט שמן זית. מסדרים 3 כדורוני שרימפס בכל צלחת. מגישים מייד.