Go Back
הדפס
כבד אווז וסקלופס על מצע תפוחים ופילו ברוטב פטל שחור

כבד אווז וסקלופס על מצע תפוחים פילו ברוטב פטל

כבד אווז וסקלופס על מצע תפוחים פילו ברוטב פטל

סוג המנה מנה עיקרית, מנה ראשונה
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות כבד אווז, סקאלופ
זמן הכנה 15 minutes
זמן בישול 35 minutes
זמן הכנה כולל 50 minutes
מנות 6
קלוריות 392 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

למנה:

  • חבילה עלי פילו.
  • 300 גרם כבד אווז.
  • 6 קוקי סאן זאק.
  • 2 תפוחים.
  • חמאה לטיגון.
  • 1 כף סוכר.
  • מלח ופלפל שחור.

לרוטב:

  • ½ כוס יין לבן.
  • 2 כפות סוכר.
  • 1 כף חומץ בלסמי.
  • 200 גרם פטל שחור או אדום.

אופן ההכנה

הכנת המנה:

  1. חותכים את התפוח לפרוסות בעובי 1 ס"מ. ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים את התפוחים תוך הוספת סוכר.

  2. פורסים את הכבד לפרוסות וצולים במחבת חמה עד להשחמה. מטגנים באותה מחבת את הקוקי סאן זאק במהירות עד להשחמה.

  3. את עלי הפילו משמנים בחמאה ומכניסים לתנור עלים חתוכים בצורת עיגול בקוטר עשרה ס"מ, כעלים בודדים.

הכנת הרוטב:

  1. מבשלים שלוש דקות את היין, החומץ בלסמי, הסוכר ומוסיפים את הפטל השחור לשתי דקות. מצמצמים את הרוטב.

הרכבת המנה:

  1. מניחים עלה פילו, עליו פרוסת תפוח, עלה פילו נוסף, פרוסת כבד, עלה פילו ועליו קוקי סאן ז'אק. על הכל מוסיפים את הרוטב פטל ומגישים.