Go Back
הדפס
כבד אווז בטחינה סילאן וקלבדוס עם ריבת חצילים

כבד אווז בטחינה סילאן וקלבדוס עם ריבת חצילים

כבד אווז בטחינה סילאן וקלבדוס עם ריבת חצילים

סוג המנה מנה ראשונה, מנת פתיחה
סוג המטבח מטבח ארץ ישראלי
תגיות חציל בטחינה, כבד אווז, סילאן
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 3 hours
זמן הכנה כולל 3 hours 20 minutes
מנות 6
קלוריות 404 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

לכבד האווז:

  • 8 פרוסות כבד אווז.
  • חמאה לטיגון.
  • 2 כפות טחינה גולמית.
  • 2 כפות סילאן.
  • 1 כפית קלבדוס.

ריבת החצילים:

  • 1 ק"ג מיני חצילים (לא חצילים למילוי).
  • 1 ק"ג סוכר.
  • 1 מקל קינמון.
  • 1 כפית ציפורן.
  • 1 כפית מוסקט.
  • 1 כוס מיץ לימון.

אופן ההכנה

  1. מכינים את ריבת החצילים. מערבבים את כל המרכיבים בסיר. מביאים לרתיחה ומחלישים את האש. מבשלים כ- 3 שעות.

  2. שמים בקערה את הטחינה הגולמית, סילאן, קלבדוס ומערבבים.

  3. מטגנים במעט חמאה את פרוסות הכבד. דקה על כל צד. מסירים מן האש ומספיגים קלות את החמאה.