ירקות על הפלנצ'ה עם פוקצ'ה על אבן שמוט
מלהיטים פלנצ'ת פסים. מניחים את הירקות (לא כולל את השום), בכל פעם סוג אחד, על הפלנצ'ה לצריבה איטית מכל הכיוונים תוך כדי שימון מועט ופיזור התבלינים. כשהירקות צרובים היטב משמנים שוב על מנת לתת ברק ועסיסיות ומסירים לקערה.
חותכים את תחתית ראש השום (את שליש התחתון). שמים בתבנית נייר אפיה. מוזגים שלולית שמן (2-1 כפות) ועליה מפזרים רבע כפית מלח גס. מניחים את ראש השום מעל תוך כדי עיסוי השום על גבעת השמן והמלח. כך מניחים בתבנית 4 ראשי שום ובמרכז התבנית שמים כוס חסינת חום עם מים. אופים ב 150 מעלות כשעה ורבע – שעה וחצי.
בקערה לישה מערבבים את הקמח והשמרים. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים. לשים במיקסר תוך הוספת השמן והמים בהדרגה. יוצרים כדור מן הבצק. מקמחים ומתפיחים בקערה משומנת כשעה. לאחר ההתפחה לשים מעט ומתפיחים חצי שעה נוספת .מחלקים את הבצק ל-4 כדורים. עוטפים בניילון נצמד (ניתן להקפיא).
מלהיטים אבן שמוט בתנור (250 מעלות) משטחים כדור בצק בידיים (לא מרדדים!) מניחים הבצק על אבן השמוט הלוהטת בתנור ואופים 3-2 דקות עד שהשוליים תופחים ועט והתחתית מזהיבה הופכים ואופים עוד כ- 2 דקות הופכים שוב ומורחים בשמן זית (4-3 כפות), מפזרים עלי רוזמרין (30-20 עלים) ומלח ים גס (2 כפיות) אופים 2 דקות נוספות עד שמשחים.
(הגשה מרכזית. הירקות והשום בטמפרטורת החדר)
מסדרים את כל הירקות הצרובים והשום בצלחת מרכזית גדולה. את הפוקצ'ות מגישים על קרשי חיתוך לחם. מסדרים מספר צלחות שטוחות קטנות עם שמן זית, חומץ בלסמי ומלח גס.