טעמייה - פלאפל מצרי על מצע לבנה עזים
מערבבים היטב את המלח לתוך היוגורט ממתינים כחצי שעה להתחלת הווצרות הגבן.
שופכים את התערובת לתוך בד המותאם ליצור גבינות ומניחים לטפטף, למשך הלילה, מעל לכיור או קערה. מכיוון שלבד הגבינה לוקח זמן עד שהוא מתחיל לסנן רק את המים מהיוגורט, מומלץ לשמור על הנוזל שיוצא מהסינון הראשוני ולהחזיר אותו לתוך הבד. לאחר כמה דקות כשהבד נספג וכשהנוזל שיוצא מן הבד נהיה יותר מימי ושקוף יש לתת לו לזרום ולא להחזירו לבד.
משרים את הפול למשך הלילה בקערה עם מים. למחרת מסננים ומקלפים.
מכניסים את הפול, כרישה, בצל, פטרוזיליה, כוסברה, זרעי הכוסברה שום והכמון למעבד מזון עם להב פלדה, וטוחנים עד לקבלת עיסה פירורית. מתבלים לפי טעם.
מוסיפים אבקת אפיה ומעמידים את העיסה מכוסה במגבת לחה לשעתיים. לאחר שעתיים יוצרים מהעיסה כדורי פלאפל בצורת מטבעות שטוחים. טובלים צד אחד של כל כדור בשומשום ומטגנים בשמן עמוק.
הסוד להצלחת הפלאפל טמון ביצירת עיסה שתחזיק מעמד ולא תתפרק בטיגון. עיסה מתפרקת ניתן לשפר על ידי הוספת קמח "זהירה", על מנת לא לפגום בפריכות ובמרקם, או סינון נוזלים מן העיסה על ידי מסננת.