טירמיסו עציץ נענע
בסיר שמים 110 מ"ל מים ואת הסוכר. מחממים על אש גבוהה עד שהנוזל מגיע לטמפרטורה של 135 מעלות.
מסירים מן האש ומיד מוסיפים את השוקולד המריר. טורפים בקצב ללא הפסקהעד שהשוקולד נטמע בנוזל והנוזל הופך להיות להיות במרקם של חול.
שופכים את התערובת לתבנית מכוסה בנייר אפיה ומניחים להתקרר. לאחר שהתערובת התקררה ניתן לשמור אותה בכלי אטום בפריזר עד לחודש.
מחממים תנור לחום של 190 מעלות. שמים את השוקולד הלבן בתבנית על נייר אפיה.
אופים למשך 15 דקות כאשר אחרי החמש דקות הראשונות מקפידים לערבב את השוקולד כל כמה דקות עד שהשוקולד הופך להיות מקורמל לחלוטין. על השוקולד המקורמל להראות כמו פירורי לחם (כהים) אם השוקולד נשאר כגוש אפשר לשבור אותו על ידי פטיש שניצלים או תחתית של כוס. מערבבים את השוקולד ההמקורמל עם השוקולד הלבן המקורמל. מוסיפים את אבקת הקקאו. שומרים להרכבת המנה.
ממיסים את השוקולד המריר במיקרו גל או מעל קערה מעל אמבט מים. יוצקים את השוקולד על נייר אפיה או דף אצטט. מכסים את השוקולד עם עוד דף אצטט ושמים עליו קרש חיתוך בכדי ליצור שכבה דקה. מכניסים למקפיא למשך 10 דקות.
באמצעות חורצן עגול בגודל המתאים לתחתית של העציצים, חותכים שישה עיגולים (רצוי לקרוץ כמה עיגולים נוספים ספר למקרה שמשהו יקרה לראשונים). שומרים במיכל אטום עד השימוש.
טורפים את הביצים עם הסוכר עד שתערובת נהיית אורירית. בקערה נוספת טורפים את המסקרפונה, קצפת ומרסלה עד לקבלת פסגות רכות. מקפלים את התערובת בשלושה סבבים לתוך הביצים המוקצפות.
מעבירים 5 כפות של הקרם למחבת קטן. מוסיפים למחבת את תערובת הגלטין המומס. ומחממים את התערובת עד שהגלטין נמס. טורפים את התערובת לתוך המסה של הקרם.
שמים את הביסקוטים בתבנית. מערבבים את הקפה עם המרסלה.
יוצקים את תערובת הקפה והמרסלה על האצבעות ונותנים להן כ- 30 שניות לספוג את הקפה. לא להגזים בזמן ההשריה אחרת הביסקוטי נמס כולו.
בתחתית כל עציץ שמים את הדיסקית שוקולד.
מעל הדיסקית שמים אצבע ביסקוטי טבולה בקפה ודוחסים אותה לתחתית.
מעל לאצבע הקפה שמים את קרם המרסלה. ממלאים את העציץ כמעט עד לסופו ומשאירים מקום לאדמה. מקררים במקרר לשעתיים. יש לקחת בחשבון כי עלולים לנזול מן העציץ עודפים של קפה מלמטה.
לקראת ההגשה מוציאים את העציץ מן המקרר. מפזרים על קרם המרסלה שכבה של חול שוקולד. מקפידים כי השכבה מסתירה את קרם המרסלה. תוקעים בחול גבעול נענע עם שני עלים שיראה כמו צמח שצומח בעציץ ומגישים.