טארט תפוחים
מנפים את הקמח לקערת המגימיקס. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים מעט ככל שנדרש עד קבלת גרגירים. מראש טורפים ביחד ביצה ומים ומוסיפים בהדרגה את הנוזלים והסוכר. מוסיפים את המלח ומעבדים עוד עיבוד קצרצר ביותר במגימיקס עד לקבלת בצק. מניחים בניילון נצמד ומקררים במקרר לפחות שעה (הבצק חייב להתקשות לכן עדיף לקרר כמה שיותר, אפילו יום). אם ממהרים אז לקרר למשך זמן קצר בפריזר).
אפייה עיוורת:
מוציאים את הבצק מהמקרר ובעודו קר מרדדים עיגול לעובי 3 מ"מ (להפוך כל הזמן ולקמח מעט מאד, רק למניעה הדבקות) מניחים את הבצק בעזרת מערוך על החישוק 20 ס"מ (לנוחיות: להניח החישוק על פליסמט גמיש שעליו נייר אפייה). מקפידים על יצירת דופן דקה של 90 מעלות בחישוק. מחררים את תחתית הבצק עם מזלג וממלאים עם שעועית לבנה מונחת על ניילון נצמד (משמש כמשקולת) מעבירים מייד למקרר להתייצבות (15 דקות).
אופים בתבנית על נייר אפיה בחום 180 למשל +10 דקות. מוציאים השעועית. מורחים ביצה טרופה לאטימת התחתית ואופים עוד כ-5 דקות . מוציאים ומניחים על רשת ברזל לקירור התחתית.
חותכים את התפוחים עם הקליפה וללא הגרעינים לקוביות בינוניות. מקפיצים את התפוחים מספר דקות במחבת חמה. מוסיפים את הסוכר והחמאה וממשיכים להקפיץ 3 דקות נוספות. מוסיפים סירופ שקדים, צימוקים, צנובר, אגוזי מלך וקינמון, מערבבים ומבשלים עוד 2 דקות. ומסירים מהאש. מקררים מעט ומניחים במקרר עד לשימוש.
ממלאים את הקלטית (20 ס"מ) במילוי עד למעלה. אופים בחום של 185 מעלות בתבנית שעליה נייר אפייה במשך 10+ דקות. מניחים על רשת ברזל לקירור התחתית.
לפזר אבקת סוכר מעל.
אפשר להכין מראש את תחתיות הקיש בלי המילוי באפייה עיוורת ולהקפיא. לקראת האפייה להוציא קפוא ואין בעיה מייד לאפות בלי שלב הפשרה.
ניתן לעשות וריאציות רבות על המילוי (אגסים, משמשים וכו').