טארט עלי תרד פרמזן וגרידת לימון
מנפים את הקמח לקערת מגימיקס.
מוסיפים את החמאה החתוכה לקוביות ומעבדים מעט ככל שנדרש עד קבלת גרגירים. טורפים מראש ביחד ביצה ומים ומוסיפים בהדרגה את הנוזלים. מוסיפים את המלח ומעבדים את הבצק עיבוד קצרצר ביותר. כשמתקבל הבצק מניחים אותו בניילון נצמד ומעבירים למקרר לפחות לשעה (הבצק חייב להתקשות ולכן עדיף להכניס לקירור של אפילו יום. אם ממהרים אז אפשר להכניס את הבצק לזמן קצר יותר בפריזר).
מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל- 4 חלקים. בעוד הבצק קר מרדדים לרצועה מלבנית ארוכה בעובי 3 מ"מ (להפוך כל הזמן ולקמח מעט מאד רק למניעה הדבקות). מחררים את הצד התחתון של הבצק עם מזלג ומעבירים מייד למקרר להתייצבות של 15 דקות.
אופים בתבנית על נייר אפיה בחום 180 למשך +10 דקות. מוציאים, מורחים בביצה טרופה לאטימת התחתית ואופים עוד כ-5 דקות.
מוציאים את הטארט ומניחים על רשת לקירור.
חולטים במים רותחים מומלחים (חליטה ירוקה - מהירה מאד של 2 דקות) שתי שקיות גדולות של עלי תרד שטופים. מוציאים ומסננים.
במחבת גדולה ממיסים כ- 30 גרם חמאה ומקפיצים את התרד החלוט 3-2 דקות על אש גבוהה מאחר והעלים מפרישים נוזלים. מתקנים תיבול עם מעט מלח ופלפל לפי הטעם. מוציאים התרד המוקפץ ומניחים בצד. אם יש עודף נוזלים אז מסננים.
באותה מחבת מקפיצים בחום נמוך את שיני השום הקצוצות עם מעט חמאה, מגבירים את האש ומוסיפים את התרד ומקפיצים.מוסיפים את הביצה ומקשקשים במהירות שתתפזר יפה בתרד. מפזרים את הפרמזן המגורר, מערבבים מהר ומוציאים.
על הטארט מניחים שכבה נדיבה של תבשיל התרד-פרמזן. מעל מפזרים שומשום וגרידת לימון. מכניסים לתנור לחימום קצר ומגישים.
הערות: ניתן לאפות את תחתיות הטארט מראש ולהקפיא. לפני ההגשה, מוציאים מהפריזר. אין צורך להפשיר. שמים את הטופינג ומכניסים לתנור.