חציל פלפל וירקות אופייניים ליוון עם קבבוני טלה
קולים את הפלפלים, קולפים, מסירים גרעינים וחותכים לרצועות כל פלפל קלוי.
קולפים את החציל לפסים לאורך החציל ולאחר מכן חותכים לפרוסות רוחב בעובי של 5-4 ס"מ כל חתיכה.
ממליחים כל חתיכת חציל ומניחים להזיע כרבע שעה. שוטפים ומייבשים את החציל.
מטגנים את חתיכות החציל.
טוחנים את הבשר ומוסיפים תיבול ופטרוזיליה קצוצה. יוצרים קציצות מוארכות אותן מטגנים טיגון קצר לסגירת הבשר.
מטגנים את הבצל הקצוץ דק ומוסיפים עגבניות מקולפות ומגולענות קצוצות. מבשלים את העגבניות והבצל כעשרים דקות ליצירת רוטב סמיך. מתבלים במלח ופלפל.
מניחים בתבנית את הפלפלים, החצילים, הקציצות ומעליהם את הרוטב ומחממים בתנור בחום של 180 מעלות כ- 25-20 דקות.
מוציאים ומגישים לכל אורח כאשר הפלפלים בתחתית, מעליהם חציל, בתוך כל הערימה הקציצה ומעל שוב פלפל. יוצקים מעל הכל מן הרוטב ומקשטים עם מעט פטרוזיליה.