Go Back
הדפס
חצילים ופלפלים עם גבינת פטה בקומות

חצילים ופלפלים עם גבינת פטה בקומות

חצילים ופלפלים עם גבינת פטה בקומות

סוג המנה מנה ראשונה
סוג המטבח מטבח יווני
תגיות גבינת פטה, חציל קלוי, חצילים, פטה
זמן הכנה 45 minutes
זמן בישול 20 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 5 minutes
מנות 6
קלוריות 187 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

למגדל החציל:

  • 4 חצילים
  • 1 בצל
  • 1 לימון
  • 2 שיני שום
  • קצת טימין
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • 200 גרם גבינת פטה
  • 2 כפות חומץ בן יין אדום

לקולי פלפל:

  • 3 פלפלים אדומים
  • 3 פלפלים צהובים
  • 3 פלפלים ירוקים
  • 150 מ"ל שמן זית
  • 3 כפות חומץ בן יין אדום
  • 5 שיני שום
  • מלח ופלפל לפי טעם

אופן ההכנה

  1. קולים את הפלפלים. מקלפים ומסלקים את הגרעינים. לאחר שקולפים אותם, חותכים 8 עלים מהפלפלים. את יתרת הפלפלים טוחנים. לכל סוג פלפל יוצרים קולי בצבע שלו תוך שימוש בפלפל הטחון, שמן זית, כף חומץ בן יין אדום, שן שום, מלח ופלפל שחור. טוחנים את המרכיבים עם כל סוג פלפל ופלפל.

  2. קולים את החצילים ומסלקים את הגרעינים. קוצצים ומשטחים את החציל הקלוי בעזרת מזלג וסכין ומוסיפים בצל קצוץ דק, שום כתוש, עלי טימין, שמן זית ויתרת חומץ בן יין אדום. מתבלים במלח ופלפל שחור.

  3. חותכים את גבינת הפטה לעיגולים.

  4. בתוך רינג מתכת, יוצרים מגדל קומות שבו תערובת החציל, פלפל, גבינת פטה וחתיכת פלפל נוספת. מוסיפים מעל את הקולי בצבע הפלפל המתאים ומגישים.