סלט חצילים אל'א רינה
קולים את החצילים על מחבת טפלון – 10 –15 דקות מכל צד (יש לחרוך על 4 צדדים) לאחר הקלייה מורידים את ראש החציל, פורסים את החציל לשניים ובעזרת כף אוספים את בשר החציל הלבן. יש להימנע מלאסוף חלקיקים שרופים של הקליפה.
מניחים את בשר החצלי במסננת ל – 4 שעות להוצאת הנוזלים והמרירות מן החציל. שלב זה חשוב. לא לקצר אותו.
קוצצים את הבצל דק במעבד מזון. מעבירים את הבצל לקערה או סיר קטן שאפשר לטבול במים חמים. מוסיפים לקערה את חומר-הגלם של החצילים, השמן, המלח והסוכר.
בזהירות טובלים את הקערה או הסיר בכלי שמכיל מים רותחים (פעולה זו נועדה על מנת לשמור על הסלט חם). בעזרת בלנדר יד טוחנים את החצילים ושאר החומרים למרקם אחיד.
מעבירים לקערת הגשה ומגישים מיד.
הצלחת המתכון תלוייה בשני דברים: דיוק בכמויות וזמן הסינון של החצילים - לפחות 4 שעות.
בסלט זה יש הבדל אדיר בין סלט שיצא מהמקרר, לבין סלט טרי וחם, לטובת הסלט הטרי!
למרות הסיבוך והקושי אל תוותרו על הריסוק של הסלט כאשר אתם טובלים את הקערה, שבה נמצא החציל, בקערת מים רותחים.