Go Back
הדפס
חזה עוף עם אגסים ברוטב

חזה עוף עם אגסים ברוטב

חזה עוף עם אגסים ברוטב

סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות אגסים ביין, חזה עוף
זמן הכנה 4 hours 30 minutes
זמן בישול 30 minutes
השרייה במרינדה 1 day
זמן הכנה כולל 1 day 5 hours
מנות 6
קלוריות 176 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

חומרים למנה:

  • 6 פרוסות חזה עוף
  • ¾ קופסא פריגת תפוזים מדולל ב ¾ ליטר מים
  • 3 כפות סוכר חום
  • 1 בצל קצוץ
  • בקבוק יין לבן יבש
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 38%
  • 4 כפות שמן שומשום
  • 1 כפית טרגון קצוץ
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם

חומרים להכנת האגסים ביין:

  • 6 אגסים קטנים
  • 1 בקבוק יין אדום מתוק
  • כמה עלי נענע לקישוט
  • כמה פילטים של תפוז ומנדרינה לקישוט המנה.

אופן ההכנה

  1. מכינים מרינדה ממיץ תפוזים, סוכר חום, שליש בקבוק יין לבן יבש, עלי טרגון, 2 כפות שמן שומשום, מלח ופלפל. מערבבים את כל החומרים עד לקבלת תערובת חלקה. משרים את חזות העוף במרינדה ל 24 שעות במקרר.

  2. מקלפים את האגסים ומבשלים אותם על אש נמוכה ביין אדום מתוק (כשלושת רבעי שעה) עד להתרככותם. (לא להביא את התערובת לרתיחה)

  3. מטגנים כל פרוסת עוף במחבת לקבלת צבע חום בהיר משני צידיה. הבשר לא צריך להיות עשוי אלא רק באופן חלקי ביותר. מסדרים את בשר בתבנית אפיה.

  4. מטגנים במחבת בה טיגנו את הבשר את הבצל בשתי כפות שמן שומשום עד להזהבה. מוסיפים שליש בקבוק יין לבן,שמנת מתוקה,מלח ופלפל ושארית המרינדה. מבשלים עד כי הסמכה. יוצקים את הרוטב מעל לעוף ומניחים מעל את פלחי התפוז והמנדרינה.

  5. אופים בחום בינוני של 180-170 מעלות צלזיוס כ- 20 דקות.

  6. לצורך הגשה יש לסדר את האגסים בעודם חמים, במרכז הצלחת, לקשט בעלי נענע ומסביב להניח את חזות העוף.