Go Back
הדפס
חזות עוף עטופים במילוי כבד אווז ותרד ודבש

חזות עוף עטופים במילוי כבד אווז ותרד ודבש

חזות עוף עטופים במילוי כבד אווז ותרד ודבש

סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות חזה עוף, חזה עוף ממולא, כבד אווז
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 30 minutes
השריה עם תיבול 1 day
מנות 6
קלוריות 204 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

חומרים לחזה העוף:

  • 600 גרם חזה עוף פרוס דק, מבקשים מהקצב שיפתח את החזה לפרפר וישטח קצת את החזה
  • 3 חתיכות כבד אווז או עוף
  • 300 גרם עלי תרד חלוטים
  • מעט שמן לטיגון (אפשר להשתמש במגוון שמנים לפי הטעם האישי)
  • 12 פרוסות חזה עגל מעושן או חזה הודו מעושן או נתחים מעושנים אחרים פרוסים דק.
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם

חומרים לרוטב:

  • 1 כוס ציר עגל
  • ½ כוס שמנת מתוקה
  • ½ כוס יין לבן
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • כוס ברנדי
  • 3 עלי בזיליקום טריים
  • 1 כפית טרגון קצוץ
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם

אופן ההכנה

  1. מתבלים יום קודם את חזות העוף בשמן זית,מלח ופלפל שחור. ניתן להוסיף תבלינים נוספים לחזות העוף לפי הטעם.

  2. מטגנים קלות את התרד החלוט בשמן (רצוי בשמן זית).

  3. ממלאים בתחילת כל חזה חתיכת כבד אווז (אפשר להשתמש גם בכבד עוף מטוגן כחצי דקה ולא יותר), תרד מטוגן ומתבלים בפלפל שחור ומלח.

  4. עוטפים כל חזה בשתי פרוסות חזה מעושן. מטגנים במחבת חמה את חזות העוף לצורך "סגירה".

  5. מעבירים לתנור בחום של 180 מעלות צלזיוס לכ 25 דקות

  6. במקביל, מכינים את הרוטב.

  7. מרתיחים את הציר, מקטינים את האש ומוסיפים את היין, החרדל, המלח והפלפל ומצמצמים לכ- 2/3 מהכמות הראשונית. לאחר הצמצום מוסיפים את הברנדי והתבלינים לדקה נוספת. מוסיפים את השמנת לעיבוי וממשיכים לחמם כשתי דקות נוספות.

  8. מגישים עם הרוטב.