Go Back
הדפס
חזה עוף ממולא תפוחים ותאנים ברוטב אדום

חזה עוף ממולא תפוחים ותאנים ברוטב אדום

חזה עוף ממולא תפוחים ותאנים ברוטב אדום

סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות גלידת תפוחים, חזה ממולא, חזה עוף, רוטב אדום, תאנים
זמן הכנה 45 minutes
זמן בישול 45 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 30 minutes
מנות 6
קלוריות 244 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 2 ק"ג חזה עוף נקי ומשוטח דק (לפרוס אותו ככל האפשר מבלי לחתוך אותו).
  • ½ ק"ג תאנים מיובשות
  • 1 בקבוק יין אדום יבש
  • כוסות סילאן
  • 3 בצלים גדולים
  • ענפי רוזמרין לקישוט
  • 200 גרם חמאה
  • אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

הכנת הרוטב:

  1. מחממים בסיר חצי מכמות היין עד לרתיחה, ומוסיפים את הסילאן, גבעולי רוזמרין, 30 גרם פלפל שחור בגרגרים (ניתן להוסיף גם גרגרי פלפל אנגלי), מעט אגוז מוסקט מגורר, 100 גרם חמאה ומלח. מצמצמים על אש קטנה כעשרים דקות עד חצי שעה.

הכנת המנה:

  1. מטגנים במחבת את הבצל בחמאה. לאחר הזהבת הבצל מוסיפים את התאנים, הרוזמרין ויתרת היין כחמש דקות על אש בינונית. מכבים את האש ונותנים לתערובת להתקרר. מחלקים כל חזה עוף משוטח לשניים, כאשר בחלק אחד ממלאים במילוי ובמחצית השנייה עוטפים את המילוי. קושרים בחוט משיכה כדי שלא יפתח (מלפפים את הבשר).

  2. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות 20 דקות.

  3. לפני ההגשה בוזקים על כל מנה את הרוטב המצומצם ומקשטים בעלה רוזמרין.