Go Back
הדפס
דים-סאם אגסים עם גלידת וניל ואניס

דים-סאם אגסים עם גלידת וניל ואניס

דים-סאם אגסים עם גלידת וניל ואניס

סוג המנה מנה אחרונה, קינוח
סוג המטבח מטבח אסייתי
תגיות אגסים, גלידה, דים סאם, כוכבי אניס
זמן הכנה 1 hour
זמן בישול 1 hour 35 minutes
הקפאת הגלידה 12 hours
זמן הכנה כולל 14 hours 35 minutes
מנות 6
קלוריות 314 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

חומרים להכנת הגלידה:

  • 50 גרם סוכר
  • 2 חלמונים
  • 250 מ"ל חלב
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 1 מקל וניל חתוך לאורך התרמיל
  • 8 כוכבי אניס קצוצים גס
  • 3 כפיות אוזו או ערק

חומרים להכנת הדים סאם:

  • ½ ק"ג קמח לבן (רצוי של מטחנת דגן)
  • 3 - 4 גרם שמרים
  • 250 מ"ל מים
  • 10 גרם אבקת אפיה

חומרים למילוי האגסים:

  • 1 ק"ג אגסים
  • 1 ליטר מים
  • 300 גרם סוכר
  • 10 כוכבי אניס קצוצים גס מאוד
  • 1 מקל וניל

אופן ההכנה

הכנת הגלידה:

  1. מחממים את החלב, השמנת, מקל הוניל וכוכבי האניס עד להשתלבות טעמי האניס והוניל בתערובת.

    טורפים סוכר וחלמונים עד לקבלת תפיחה בהירה מעל אמבט בן -מארי (bain-marie) מוסיפים לאט ותוך כדי בחישה את תפיחת החלמונים לתערובת החלב והשמנת. מחממים ומערבבים עד להשגת טמפרטורה של °82.

    מרחיקים מייד מהחום ומקררים בקערה עם מי קרח. מצננים במקרר כ-ארבע שעות ומעברים למכונת גלידה. לאחר סיום הכנת הגלידה במכונה מעבירים אותה למקפיא לקירור של עוד כ-8 שעות.

הכנת הבצק:

  1. מערבבים את החומרים ומניחים ללילה עטוף בניילון נצמד - לקבלת בצק נוח, רך ואחיד. מכינים "נחש" מחלק מהכמות ובוצעים כדורים קטנים. מועכים את הכדורים לצורת דיסק. מקמחים ומרדדים את הדיסק במכונת פסטה בשלב הראשון. שןב מקמחים קלות ומרדדים ברמה 2 של המכונה. לאחר מכן שוב מקמחים קלות ומרדדים לרמה 3. בוצעים עיגול ברדיוס של 4-3 ס"מ. מקמחים קלות ומרדדים ברמה 4 של המכונה.

מילוי של האגסים באניס:

  1. מרתיחים את המים והסוכר עם כוכבי האניס ומקל הוניל. מקלפים את האגס ומבשלים כ-30 דקות עד לריכוך. לאחר שהאגס התרכך מועכים אותו למחית אחידה. ממתיקים לפי הטעם בעזרת הסירופ. מצננים ומסננים. שומרים סירופ להכנת המנה.

הכנה והרכבה של המנה:

  1. ממלאים את בצק הדים-םאם במילוי האגסים. מאדים כעשר דקות. מניחים שני כדורי גלידה בצלחת ודים-סאם חם. יוצקים מעט סירופ על המנה. מקשטים עם כוכבי אניס וקולי הפלפלים (ראה מתכון של סורבה קוקוס וקוויאר).