Go Back
הדפס
דיאבולו מאפה ממולא בחצילים גבינות ופסטה

דיאבולו - מאפה רב שכבתי ממולא בחצילים, גבינות, ופסטה

דיאבולו - מאפה רב שכבתי ממולא בחצילים, גבינות, ופסטה

סוג המנה מנה עיקרית, תוספת
סוג המטבח מטבח איטלקי
תגיות דיאבולו, חציל, מאפה שכבות
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 1 hour 10 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 40 minutes
מנות 6
קלוריות 305 kcal

חומרים

חומרים לחצילים:

  • 3 חצילים מאורכים גדולים
  • ½ כוס שמן זית
  • 100 גרם פסטה מסוג פוזילי
  • 2 ביצים טרופות
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם

חומרים לרוטב:

  • 1 קופסת עגבניות מרוסקות 800 גרם
  • 2 בצלים קצוצים.
  • 1 כוס פטריות קצוצות
  • 250 גרם מוצרלה קשה פרוסה לפרוסות
  • אגוז מוסקט לפי הטעם

אופן ההכנה

  1. פורסים חציל אחד לרוחב לפרוסות עגולות ואת שני החצילים האחרים פורסים לאורך לפרוסות דקות. שמים את הפרוסות בשכבה אחת על תבנית משומנת עגולה ומורחים אותן בשמן הצדדים. אופים בתנור מספר דקות עד הזהבה נזהרים לא לחרוך את החצילים.

  2. מטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא נהייה שקוף. מטגנים את הפטריות עד שהן מתרככות.

  3. מבשלים את הפסטה עד שתהיה חצי מוכנה, מוסיפים לה את הביצים הטרופות ומתבלים במלח ופלפל.

  4. בקערה נפרדת מערביים את הפיטריות המטוגנות ואת הבצל המטוגן.

  5. משמנים תבנית אפייה, מניחים בה נייר אפייה משומן, מניחים בתחתית את החצילים שנפרסו לרוחב כמצע. מוסיפים לאורך הדפנות את החצילים הפרוסים לאורך כך שקצה החצילים יבלוט מחוץ לתבנית. מורחים על הבסיס החצילים שליש מרוטב העגבניות,עורכים עליו מחצית מהפסטה, מניחים מעל שכבת מוצרלה ועליה שכבת פטריות ובצל מטוגנים. מורחים על הכל שליש מהרוטב עגבניות. חוזרים על השכבות עד מילוי התבנית. בשכבה האחרונה מניחים מוצרלה ומעליה חצילים פרוסים עגול. מהדקים את החצילים בשכבה העליונה.

  6. מכניסים לתנור חם ב 180 עם כיסוי נייר אלומיניום לכ- 40 דקות. לאחר 40 דקות מסירים את נייר האלומיניום וממשיכים לאפות עוד 20 דקות.

  7. מוציאים מן התנור. נותנים למנה להתקרר כחצי שעה ומגישים.