דיאבולו - מאפה רב שכבתי ממולא בחצילים, גבינות, ופסטה
פורסים חציל אחד לרוחב לפרוסות עגולות ואת שני החצילים האחרים פורסים לאורך לפרוסות דקות. שמים את הפרוסות בשכבה אחת על תבנית משומנת עגולה ומורחים אותן בשמן הצדדים. אופים בתנור מספר דקות עד הזהבה נזהרים לא לחרוך את החצילים.
מטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא נהייה שקוף. מטגנים את הפטריות עד שהן מתרככות.
מבשלים את הפסטה עד שתהיה חצי מוכנה, מוסיפים לה את הביצים הטרופות ומתבלים במלח ופלפל.
בקערה נפרדת מערביים את הפיטריות המטוגנות ואת הבצל המטוגן.
משמנים תבנית אפייה, מניחים בה נייר אפייה משומן, מניחים בתחתית את החצילים שנפרסו לרוחב כמצע. מוסיפים לאורך הדפנות את החצילים הפרוסים לאורך כך שקצה החצילים יבלוט מחוץ לתבנית. מורחים על הבסיס החצילים שליש מרוטב העגבניות,עורכים עליו מחצית מהפסטה, מניחים מעל שכבת מוצרלה ועליה שכבת פטריות ובצל מטוגנים. מורחים על הכל שליש מהרוטב עגבניות. חוזרים על השכבות עד מילוי התבנית. בשכבה האחרונה מניחים מוצרלה ומעליה חצילים פרוסים עגול. מהדקים את החצילים בשכבה העליונה.
מכניסים לתנור חם ב 180 עם כיסוי נייר אלומיניום לכ- 40 דקות. לאחר 40 דקות מסירים את נייר האלומיניום וממשיכים לאפות עוד 20 דקות.
מוציאים מן התנור. נותנים למנה להתקרר כחצי שעה ומגישים.