גלילות שייטל עם טחינה ותפוחי אדמה בניחוח מדורה
פורסים את העגבניות לפרוסות עגולות בעובי ½ ס"מ ומניחים על נייר אפיה משומן קלות. מתבלים במעט שמן זית, מלח גס, פלפל שחור, סוכר ותימין. אופים בתנור בחום גבוה עד שהעגבניות משחימות היטב ומתייבשות.
מכינים טחינה: שומרים על טעם מודגש של הטחינה הגולמית על ידי תיבול במלח, פלפל שחור, כמון ומעט לימון.
אופים את תפוחי האדמה בשלמותם עם הקליפה בכד חרס על אש נמוכה מאד (ללא שום תיבול וללא שמן) כ- 40 דקות. מסירים מהאש כאשר תפוחי האדמה משחימים יפה. לפני ההגשה חותכים את תפוחי האדמה לרבעים ומתבלים עם מלח.
חותכים כל פרוסת שייטל לשני חלקים, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומגלגלים כל חלק לגליל. מהדקים את הגליל בעזרת קיסם. צולים את גלילי השייטל במחבת עבה וחמה מאד צלייה קצרה מאד עד רמת מידיום-רייר.
בצלחת אישית מניחים מספר פרוסות עגבניות מיובשות ומעליהן מניחים 2 גלילי שייטל.
מפזרים 2 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים ומקשטים בשלוש גבעות קטנות של טחינה.
בקערה שטוחה מערבבים שמן זית ולימון (לערבב בנענוע קל שלא תתקבל אמולסיה) ומזליפים את תערובת הלימון-שמן מעל כל המרכיבים בצלחת.
מפזרים מלח גס ומגישים.