גלידת וניל ביתית עם רוטב דובדבנים
חורצים עם סכין את מקל הוניל.
בסיר קטן מחממים את החלב, השמנת, מחצית מכמות הסוכר ואת מקל הווניל המחורץ . מביאים למצב של כמעט רתיחה (כ-80 מעלות). להיזהר לא להגיע למצב של רתיחה. מסירים את הסיר מהאש ומסננים את מקל הוניל.
מערבבים בקערה עם מטרפה את חלמוני הביצים והמחצית השנייה של הסוכר עד קבלת קרם חלק יחסית ובהיר.
מערבבים לתוך החלמונים את החלב החם תוך ביצוע פעולת טמפרינג: מערבבים שליש מכמות החלב אל תערובת החלמונים תוך ערבוב נמרץ. לאחר שהחלב נטמע בתערובת החלמונים מעבירים עוד שליש תוך ערבוב נמרץ. ושוב מערבבים את השליש האחרון של החלב אל תוך תערובת החלמונים.
מעבירים את התערובת אל סיר שבו בושל החלב ומחממים את התערובת מעל אמבט בן מרי תוך כדי ערבוב עד הסמכה. אין לעבור טמפרטורה של 82 מעלות.
הרוטב מוכן כאשר הוא עובר את מבחן כף העץ – כלומר, נשאר פס יציב כאשר מעבירים אצבע על גב כף עץ שהוטבלה בתערובת.
מקררים מייד את סיר התערובת במי קרח תוך בחישה מידי פעם.
מעבירים למיכל המתכת של מכונת הגלידה ומכסים בניילון נצמד.
שמים במקרר למספר שעות (רצוי 12 שעות).
מכניסים את התערובת למכונת הגלידה לכ- 40 - 50 דקות. לקראת סוף זמן ההכנה אפשר להוסיף עוד ½ כף וישניאק.
מעבירים לכלי אכסון ומכניסים לפריזר לפחות למספר שעות עד ההגשה.
בסיר קטן שמים את כל המרכיבים פרט לרום ומרתיחים. מנמיכים האש ומבשלים על אש קטנה להסמכת הרוטב.
מוסיפים את הרום ומבשלים עוד קצת.
מסירים מהאש. מקררים ושומרים במקרר עד להגשה.
מחממים את רוטב הדובדבנים.
בקערת גלידה אישית שמים כדור של גלידת וניל. יוצקים על הגלידה מעט מרוטב הדובדבנים החם על הגלידה ומגישים מייד.