Go Back
הדפס
ברבוניה מטוגנת עם ירקות קלויים ביוגורט

ברבוניה מטוגנת עם ירקות קלויים ביוגורט

ברבוניה מטוגנת עם ירקות קלויים ביוגורט

סוג המנה מנות פתיחה, מנות ראשונות
סוג המטבח מטבח ים תיכוני
תגיות ברבוניה, ברבוניה מטוגנת, סולטן אברהים
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 1 hour
זמן הכנה כולל 1 hour 20 minutes
מנות 6
קלוריות 299 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 2 אשכולות עגבניות שרי עם הגבעול הירוק
  • 4 בצלצלי שאלוט
  • 1 פלפל ירוק כהה
  • 1 פלפל אדום
  • 8 שיני שום לא קלופות
  • 4 גבעולי טימין
  • מלח גס
  • שמן זית לטיגון
  • 1 ק"ג ברבוניות קטנות (עדיף דגי פרידה קטנים אך כל דג ים קטן יתאים)
  • קמח לקימוח הדגים
  • 2 גביעי יוגורט משובח

אופן ההכנה

הכנת המנה:

  1. מחממים את התנור ל- 220 מעלות. חותכים את כל הירקות לרבעים. מניחים את הירקות בתבנית יחד עם שיני השום ומפזרים למעלה את גבעולי הטימין והמלח. מטפטפים מעל שמן זית. מכניסים לתנור ל- ½ שעה.

  2. שוטפים הדגים, מיבשים מתבלים במלח ומקמחים קלות.

  3. מחממים שמן זית בגובה 2 ס"מ במחבת גדולה ומטגנים את הדגים משני הצדדים על אש בינונית עד שמזהיבים.

הרכבת המנה:

  1. מערבבים היטב את היוגורט לקבלת מרקם חלק.

  2. יוצקים יוגורט לקערות אישיות ומניחים מעל את הירקות הקלויים ומעליהם את הדגים.

    מטפטפים שמן זית על היוגורט ומגישים.