בננה ספליט למתקדמים בליווי גלידת בננה
מקלפים את עשר הבננות. פורסים ומקפיאים בפריזר ללילה.
מכניסים את הבננות, השוקולד והשמנת למעבד מזון עם להב פלדה. מרסקים עד לקבל עיסה חלקה. שומרים בקירור עד להגשה (מומלץ לא יותר מכמה שעות ולערבב את העיסה מדי כמה זמן).
אופים את 6 הבננות הלא מקולפות בתנור שחומם ל 200 מעלות כ- 15 דקות. הקליפה אמורה להשחיר. מוציאים את הבננות ומבצעים חיתוך בצורת ח' בצד אחד של הקליפה, כך שחלק של הבננה נחשף.
מפזרים שוקולד מריר מלמעלה. מוסיפים כדור גלידה ומגישים.