Go Back
הדפס
בליני תפוחי אדמה עם גרבלקס וגבינת שמנת

בליני תפוחי אדמה עם גרבלקס וגבינת שמנת

בליני תפוחי אדמה עם גרבלקס וגבינת שמנת

סוג המנה מנה ראשונה, מתאבנים
סוג המטבח מטבח רוסי
תגיות בוטנים בחמישה תבלינים, בליני סלמון, סלמון מעושן
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 30 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour
מנות 6
קלוריות 278 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

להכנת הבליני:

  • 3 ביצים
  • 2 תפוחי אדמה גדולים מבושלים לפירה
  • 1 כוס קמח תופח
  • 3 כפות שמנת מתוקה
  • מלח ופלפל שחור
  • כפית אגוז מוסקט
  • חמאה לטיגון

להרכבת המנה:

  • 250 גרם סלמון מעושן
  • 1 קופסא ביצי סלמון
  • 2 מכלים שמנת חמוצה
  • 4 כפות עירית קצוצה

אופן ההכנה

הכנת הבליני:

  1. מועכים את תפוחי האדמה לפירה חלק. מוסיפים את השמנת המתוקה, הקמח, הביצים, המלח, הפלפל והאגוז המוסקט ומערבבים היטב לתערובת חלקה.

  2. מחממים כמות נדיבה של חמאה על מחבת בחום בינוני וזולפים עיגול מהבלילה כמו פנקייק קטן בקוטר של כ-8 ס"מ. מטגנים כמה דקות מכל צד עד שהפנקייקים זהובים.

הרכבת המנה:

  1. מניחים על כל פנקייק פרוסות סלמון יפה, עליה שמנת חמוצה ועליה מעט ביצי סלמון ומעט עירית קצוצה.