בלאן מנג'ה – מקפא חלב שקדים ברוטב 'מנחאר' (ריבת חלב)
משרים את אבקת הג'לטין ב-35 מ"ל (3 כפות) מים קרים ל- 10 דקות לפחות, עד שכל המים נספגים באבקה.
מחממים את השמנת עד שהיא חמה אבל לא רותחת. מוסיפים את הג'לטין לשמנת ומערבבים במטרפה עד שהוא נמס . מוסיפים את חלב השקדים ושוב מערבבים. יוצקים לקערה או ל- 6 כלים אישיים (למשל, כלים אישיים לסופלה), מכסים בניילון נצמד ומקפיאים לפחות 6 שעות (אפשר עד שבוע). להפשיר במקרר כארבע שעות לפני ההגשה.
כדי להכין ריבת חלב מבשלים את קופסת השימורים של החלב המתוק במים רותחים במשך שעתיים (יש להקפיד לשמור על כיסוי הקופסא במים למשך של זמן הבישול).
לאחר הקירור פותחים את הקופסא ומערבבים כ- 50 מ"ל של ריבת חלב עם המים או החלב. מחממים ומוסיפים את העמילן לאחר שהמסנו אותו בשלוש כפות מים קרים. יש להביא לרתיחה תוך כדי ערבוב ולהוריד מהאש עם קבלת דרגת הסמיכות הרצויה.
מקלפים את התפוחים ומוציאים את הליבה. חותכים את התפוח לשמיניות.
ממיסים את הסוכר והחמאה על אש גבוהה, תוך כדי ערבוב עד לקבלת הגון החום הרצוי. מחלישים את האש ומבשלים את התפוחים רבע שעה לכל צד. יש לקרר לפני ההגשה
מסדרים על כל צלחת שישה תפוחים. טובלים את תחתית הכלים של המקפא במים חמים והופכים מיד למרכז צלחות הגשה עמוקות יוצקים את הרוטב מעל ומגישים.