Go Back
הדפס
כדורי בשר לבן מאודים בציפוי אורז

כדורי בשר לבן מאודים בציפוי אורז

כדורי בשר לבן מאודים בציפוי אורז

סוג המנה מנה עיקרית, מנה ראשונה
סוג המטבח מטבח סיני
תגיות כדורי בשר, כדורי בשר מאודים
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 2 hours 15 minutes
זמן הכנה כולל 2 hours 35 minutes
מנות 6
קלוריות 267 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • ¾ כוס אורז ארוך כדוגמת אורז בסמטי, אורז יסמין וכדומה
  • 750 גרם בשר כתף חזיר טחון פעמיים
  • 3 סנטימטר שורש ג'ינג'ר קלוף וקצוץ
  • ½ כף בצל אדום קצוץ דק
  • ½ כף פטרוזיליה קצוצה דק
  • ½ כף כף עירית קצוצה דק
  • ½ כף רוטב סויה
  • ½ ביצה טרופה
  • 1 - 2 כפות כפות רוטב צ'ילי חריף
  • 1 - 2 כפות מלח
  • פלפל שחור לפי טעם

אופן ההכנה

  1. משרים את האורז במים חמים כשעתיים. מסננים היטב. לשים היטב את הבשר, הג'ינגר, הבצל, הפטרוזיליה, העירית, רוטב הסויה, הביצה ורוטב הצילי. מתבלים עם מלח ופלפל ומערבב היטב. יוצרים מהתערובת כדורים.

  2. מפזרים את האורז על משטח ישר בשכבה אחידה. מגלגלים את כדורי הבשר על האורז לקבלת כדור בשר מצופה היטב באורז.

  3. מאדים את הכדורים בכלי אידוי מבמבוק למשך 8-7 דקות ומגישים מייד.

  4. אפשר להכין את הבשר מראש עם התבלינים יום קודם ולשמור במקרר עטוף היטב בניילון נצמד.