Go Back
הדפס
לחמגו'ן דוקה

לחמעג'ון דוקה

לחמעג'ון דוקה

סוג המנה מנת פתיחה, מתאבן
סוג המטבח מטבח טורקי, מטבח מצרי
תגיות דוקה, לחמג'ון
זמן הכנה 15 minutes
זמן בישול 15 minutes
זמן הכנה כולל 30 minutes
מנות 6
קלוריות 185 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

ללחמג'ון:

  • 4 פיתות מיני שכל אחת חצויה לשני עיגולים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 - 2 כפות תבלין דוקה (חלק מבטאים את זה דואה)

לתערובת הבשר:

  • 200 גרם בשר בקר טחון גס
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1 שן שום קצוצה
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • ½ כוס גרגירי חומוס מבושלים
  • 1 כפית בהרט
  • 3 כפות שמן זין לטיגון
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם

להגשה:

  • טחינה איכותית - רצוי הגמל או היונה

אופן ההכנה

הכנת תערובת הבשר:

  1. מניחים את חצאי הפיתות על נייר אפיה בתבנית כאשר החלק הפנימי של הפיתה מופנה כלפי מעלה. מורחים בשמן זית ומפזרים את הדוקה. אופים ל- 12 דקות.

  2. מערבבים את כל חומרי התערובת בשר למעט השמן. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את התערובת ארבע דקות על להבה גבוהה.

הרכבת המנה:

  1. מפזרים את תערובת הבשר על הפיתות הקלויות. יוצקים קצת טחינה על הפיתות ומגישים.