רולדה וצלעות טלה בציר טלה בליווי קוביות תפוח אדמה
מגלגלים את בשר הצלעות לרולדה, קושרים בחוט סביב הבשר. מניחים בסיר את הרולדה עם מים עד לכיסוי. מוסיפים את הגזר, הבצל, הכרשה, הסלרי, הפלפל האנגלי, עלי הדפנה והמלח. מבשלים שעתיים וחצי על אש בינונית. אחרי שעתיים וחצי מסירים מהאש, מניחים לצינון מוחלט וורק כאשר הרולדה קרה לחלוטין פורסים לפרוסות בעובי 2 סנטימטרים.
מחממים 4 כפות משמן הזית בסיר גדול. מטגנים את עצמות הטלה עד להשחמה. מוציאים את העצמות לכלי נפרד. מטגנים את כל הירקות להשחמה ומחזירים את העצמות לסיר. מוסיפים את היין ומטגנים דקה נוספת עד שהנוזלים מתאדים קצת. מוסיפים את ציר הבקר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומצמצמים את הנוזלים לחצי ומסננים לרוטב חלק.
בסיר נפרד מחממים את 2 כפות שמן הזית הנותרות. מטגנים את שיני השום על אש קטנה עד להזהבה. מוסיפים את הדבש והרוטב המסונן ומבשלים על להבה נמוכה עד לקבלת רוטב סמיך.
מניחים את קוביות תפוחי האדמה בסיר קטן ומכסים בשמן זית. מבשלים עד לריכוך על להבה נמוכה מאוד, כ- 20 - 30 דקות.
מחממים היטב מחבת פסים. צולים עליה את צלעות הטלה עד שהן צרובות קלות.
שמים בסיר את פרוסות הרולדה ומכסים ברוטב. מחממים. מניחים את הרולדה במרכז צלחת ההגשה. מניחים עליה את קוביות תפוחי האדמה. ממליחים קלות. מניחים מסביב את צלעות הטלה ויוצקים מעל הכל את הרוטב.