מרק שעועית יווני
משרים את השעועית ללילה במים קרים.
למחרת שופכים את המים ומוסיפים לשעועית מים קרים ומרתיחים כרבע שעה. מסננים ומכסים שוב במים קרים.
קוצצים את הבצל. מקלפים את העגבניות ומוציאים את הזרעים, וקוצצים אותן. מטגנים יחד כרבע שעה את הגזר, הבצל והסלרי. מוסיפים את העגבניות הטריות, רכז העגבניות, השעועית, הפלפל החריף ומים עד לכיסוי וקצת מעבר לכך.
ממשיכים לבשל את התערובת לפחות שעה נוספת עד שהשעועית מתחילה להתרכך. מוסיפים מלח ופלפל ואת הפלפל החריף וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה עד 45 דקות.
ניתן להוסיף גם טימין למרק.
מגישים בקערות כאשר מוסיפים מעט שמן זית לכל מנת מרק.