Go Back
הדפס
מקלות לחם שום על מח עצם

מקלות לחם שום עם מח עצם

מקלות לחם שום עם מח עצם

סוג המנה מנה ראשונה, מנות פתיחה
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות טוסט מח עצם, מח עצם, עצמות מח עצם
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 30 minutes
זמן הכנה כולל 50 minutes
מנות 6
קלוריות 180 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 12 עצמות מח עצם
  • 12 פרוסות חלה
  • 3 שיני שום כתוש
  • 6 כפות שמן זית
  • מלח גס אטלנטי או רגיל לפי טעם
  • פלפל שחור גרוס לפי טעם

אופן ההכנה

אופן ההכנה:

  1. מעמידים את העצמות בסיר גדול ושטוח וממלאים כוס וחצי מים. מכסים במכסה. מכניסים הסיר לתנור שחומם ל- 170 מעלות למשך 20 דקות. מוציאים מהתנור.

  2. מחממים תנור לחום גבוה. מסירים את קשה של פרוסות החלה וחותכים כל פרוסת חלה ל- 3 אצבעות. מברישים כל אצבע בשמן זית משני הצדדים. קולים את האצבעות בתנור למשך מספר דקות עד שמשחים קלות. (לא להגיע לצנים כהה ויבש אלה להוציא הרבה קודם).

  3. על כל אצבע מפזרים מעט מהשום הכתוש.

אופן ההגשה:

  1. במרכז השולחן מעמידים את העצמות בכלי הגשה גדול. מסדרים את אצבעות הלחם שום בכלי נוסף. שמים קערה קטנה עם מלח גס ומטחנת פלפל.

  2. כל סועד מקבל צלחת קטנה עם עצם מח וכפית קטנטנה (כפית אספרסו מעולת לעניין זה). הסועד מפזר על העצם מעט מלח גס ופלפל שחור וחופר את מח עצם מן העצם, ומורח אותו על אצבע השום.