Go Back
הדפס
לשון בקר מבושלת בסו-ויד ברוטב פטריות

לשון מבושלת בסוויד ברוטב פטריות

לשון מבושלת בסוויד ברוטב פטריות

סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות לשון, סוויד, רוטב פטריות
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 1 day 12 hours 20 minutes
זמן הכנה כולל 1 day 12 hours 50 minutes
מנות 6
קלוריות 340 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 1 לשון בקר גדולה וטריה
  • 3 בצלים חתוכים לרצועות צרות
  • 2 גזרים חתוכים לעיגולים דקים
  • 12 עלי דפנה
  • 8 שיני שום פרוסות
  • 20 גרגירי פלפל אנגלי
  • מלח לפי טעם
  • פלפל שחור טחון דק לפי טעם

לרוטב הפטריות:

  • 2 סלסלות פטריות שמפניון פרוסות דק.
  • 2 כפות חמאה
  • 2 כפות קמח לבן
  • מלח לפי טעם
  • פלפל שחור טחון דק לפי טעם
  • נוזלי בישול הלשון

אופן ההכנה

בישול הלשון בסוויד:

  1. מכוונים את מכשיר הסוויד ל- 75 מעלות צלזיוס ומחממים את אמבט המים.

  2. מתבלים את הלשון במלח ופלפל שחור.

  3. קוצצים את הגזר לעיגולים. את הבצל לרצועות דקות. וםורסים את שיני השום לפרוסות דקות.

  4. שמים את הלשון בשקית ואקום גדולה. למי שאין מכונת ואקום יכול להשתמש בשקית זיפלוק (לוודא שהן מהסוג שאפשר להשתמש בו לבישול). מפזרים מסביב הלשון את הגזר, בצל, פרוסות השום, עלי הדפנה וגרגרי הפלפל האנגלי, כך שיכסו את הלשון מכל הכיוונים.

    לשון-בשקית-ואקום
  5. עושים ואקום באמצעות מכונת ואקום ואוטמים את השקית. למי שאין מכונת ואקום יכול להשתמש בשיטת ה- Water displacement להוציא את האוויר מן השקית ולסגור את הזיפלוק.

    לשון-בואקום
  6. כשאמבט המים מוכן מכניסים את הלשון ומבשלים ל 36 שעות ב-75 מעלות.

    לשון-מבושלת-בשקית
  7. אחרי 36 שעות מוציאים את הלשון מן אמבט המים. פותחים בזהירות את שקית הואקום. מסננים את הנוזלים מן הירקות והתבלינים ושומרים עליהם - לא לשפוך אנחנו זקוקים להם לרוטב.

    לשון-מבושלת-לפני-קילוף
  8. מקלפים את קליפת הלשון על ידי משיכה. הקליפה אמורה להיפרד בקלילות. במידת הצורך אפשר להשתמש בסכין.

    לשון-מקולפת
  9. לאחר שקילפנו את הלשון מומלץ לקרר אותה לכמה שעות טובות וזאת על מנת לאפשר לנו לפרוס אותה לפרוסות יפות. אם ננסה לפרוס את הלשון שהיא חמה היא פשוט תתפרק.

  10. פורסים את הלשון לפרוסות בעובי של כסנטימטר.

    לשון-פרוסה

הכנת רוטב הפטריות:

  1. פורסים את הפטריות לפרוסות דקות.

  2. מחממים במחבת את שתי כפות החמאה. שומרי הכשרות יכולים להשתמש בשמן רגיל. כשהחמאה נמסה מאדים בה את הפטריות.

    טיגון-פטריות
  3. לאחר כשתים שלוש דקות הפטריות יתחילו להגיר נוזלים. נמשיך לאדות אותן עד שהנוזלים כמעט ויעלמו.

  4. מוסיפים את נוזלי הבישול של הלשון המסוננים ומביאים לרתיחה.

  5. מחזירים למחבת את פרוסות הלשון ומחממים אותן. כשהפרוסות חמות מוציאים אותן ומסדרים בצלחות הגשה או כלי הגשה.

  6. מוסיפים לרוטב את 2 כפות הקמח טורפים היטב כדי שלא יווצרו גושים. מחזירים לרתיחה. הרוטב יסמיך. מורידים מן האש ויוצרים רוטב על כל פרוסה של לשון או יוצקים את הרוטב לכלי ההגשה.

    רביחת-פטריות