לשון מבושלת בסוויד ברוטב פטריות
מכוונים את מכשיר הסוויד ל- 75 מעלות צלזיוס ומחממים את אמבט המים.
מתבלים את הלשון במלח ופלפל שחור.
קוצצים את הגזר לעיגולים. את הבצל לרצועות דקות. וםורסים את שיני השום לפרוסות דקות.
שמים את הלשון בשקית ואקום גדולה. למי שאין מכונת ואקום יכול להשתמש בשקית זיפלוק (לוודא שהן מהסוג שאפשר להשתמש בו לבישול). מפזרים מסביב הלשון את הגזר, בצל, פרוסות השום, עלי הדפנה וגרגרי הפלפל האנגלי, כך שיכסו את הלשון מכל הכיוונים.
עושים ואקום באמצעות מכונת ואקום ואוטמים את השקית. למי שאין מכונת ואקום יכול להשתמש בשיטת ה- Water displacement להוציא את האוויר מן השקית ולסגור את הזיפלוק.
כשאמבט המים מוכן מכניסים את הלשון ומבשלים ל 36 שעות ב-75 מעלות.
אחרי 36 שעות מוציאים את הלשון מן אמבט המים. פותחים בזהירות את שקית הואקום. מסננים את הנוזלים מן הירקות והתבלינים ושומרים עליהם - לא לשפוך אנחנו זקוקים להם לרוטב.
מקלפים את קליפת הלשון על ידי משיכה. הקליפה אמורה להיפרד בקלילות. במידת הצורך אפשר להשתמש בסכין.
לאחר שקילפנו את הלשון מומלץ לקרר אותה לכמה שעות טובות וזאת על מנת לאפשר לנו לפרוס אותה לפרוסות יפות. אם ננסה לפרוס את הלשון שהיא חמה היא פשוט תתפרק.
פורסים את הלשון לפרוסות בעובי של כסנטימטר.
פורסים את הפטריות לפרוסות דקות.
מחממים במחבת את שתי כפות החמאה. שומרי הכשרות יכולים להשתמש בשמן רגיל. כשהחמאה נמסה מאדים בה את הפטריות.
לאחר כשתים שלוש דקות הפטריות יתחילו להגיר נוזלים. נמשיך לאדות אותן עד שהנוזלים כמעט ויעלמו.
מוסיפים את נוזלי הבישול של הלשון המסוננים ומביאים לרתיחה.
מחזירים למחבת את פרוסות הלשון ומחממים אותן. כשהפרוסות חמות מוציאים אותן ומסדרים בצלחות הגשה או כלי הגשה.
מוסיפים לרוטב את 2 כפות הקמח טורפים היטב כדי שלא יווצרו גושים. מחזירים לרתיחה. הרוטב יסמיך. מורידים מן האש ויוצרים רוטב על כל פרוסה של לשון או יוצקים את הרוטב לכלי ההגשה.