Go Back
הדפס
דג ממולא

דג ממולא

דג ממולא
סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח מרוקאי
תגיות דג ממולא
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 45 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 15 minutes
מנות 6
קלוריות 256 kcal

חומרים

לדג ולמלית:

  • 1 קרפיון גדול במשקל 2-1.5 ק"ג, פתוח לפרפר, עדיף ללא העצם
  • 1 בורי או דניס במשקל כ 600 גר' מפולט וקצוצים גס
  • ביצי דגים – מדג אחד מעוכות עם מזלג
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • ½ צרור כוסברה
  • 1 לימון קלוף קצוץ דק
  • 1 כפית כמון
  • 1 ראש שום קלוף וקצוץ גס
  • כוס שמן
  • 250 גרם חזה עוף טחון
  • פלפל שחור לפי טעם
  • ¼ כפית פפריקה חריפה
  • ¼ כפית כורכום

לירקות:

  • 2 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים
  • 2 גזרים קלופים ופרוסים
  • 2 פלפלים אדומים או גמבות פרוסים לטבעות
  • 6 פלפלים חריפים יבשים
  • 1 צרור בצל ירוק - עלים ירוקים בלבד
  • 1 ראש שום שלם
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • ½ צרור כוסברה
  • 2 עגבניות פרוסות
  • ½ כוס שמן
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • ¼ כפית פלפל לבן
  • ¼ כפית כמון

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את נתחי הדג הקצוץ, ביצי הדגים, פטרוזיליה, כוסברה, לימון קצוץ, כמון, שום, שמן, פלפל שחור, פפריקה וכרכום. ממלאים את הדג במלית.

  2. מרפדים תבנית בפרוסות תפוחי אדמה, גזר, פלפלים או גמבות , מחצית מהשום, מחצית מכמות הפטרוזיליה והכוסברה וכל עלי הבצל הירוק.

  3. מניחים את הדג ומכסים ביתרת הירקות ובעגבנייה.

  4. מערבבים בקערה שמן, פפריקה, פלפל לבן וכמון. מוסיפים לתבנית כחצי כוס מים ויוצקים את השמן המתובל מעל הדג והירקות.

  5. מחממים תנור ל 180 מעלות, אופים מכוסה בנייר אלומיניום 15 דקות, מסירים את הכיסוי, מרטיבים את הדג בנוזליו אופים 15 דקות נוספות ומגישים פושר.