Go Back
הדפס
בשר סרטנים ומח עצם

בשר סרטנים ומח עצם

בשר סרטנים ומח עצם
סוג המנה מנה ראשונה, מנת פתיחה
סוג המטבח המטבח הבאסקי
תגיות מח עצם, סרטנים
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 1 hour 15 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 35 minutes
מנות 6
קלוריות 206 kcal

חומרים

  • 6 עצמות מח
  • 200 גרם בשר סרטנים ניתן לרכוש קפוא
  • ½ כוס קרם פרש
  • 2 - 3 כפות עירית קצוצה
  • שמן זית לטיגון
  • לימון
  • שום קצוץ
  • מעט יין לבן
  • שמן כמהין (לא חובה)
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

  1. מאדים את עצמות המח בסיר מים עד להפרדת המח מהעצם. 

  2. קוצצים את המח. מטגנים למשך מספר שניות בשמן זית ומוסיפים את בשר הסרטנים, השום והיין.

  3. מטגנים עד לצמצום היין, מוסיפים פלפל ומלח לפי הטעם (המח מלוח מעט).

  4. בקערה נפרדת מערבבים את הקרם פרש, הלימון והעירית. מוסיפים את תערובת המטוגנת ומזליפים מספר טיפות של שמן כמהין.

  5. מכניסים את התערובת לתוך העצמות ומסביבן מקשטים ומגישים.