Go Back
הדפס
ברוסקטה גבינת עיזים ועדשים בחמאת תפוז

ברוסקטה עדשים וגבינת עיזים

ברוסקטה עדשים וגבינת עיזים
סוג המנה מנה ראשונה, מנות פתיחה
סוג המטבח מטבח איטלקי
תגיות ברוסקטה, גבינת עיזים
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 25 minutes
זמן הכנה כולל 30 minutes
מנות 6
קלוריות 157 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 2 כוסות עדשים ירוקות
  • 3 כפות שמן זית ועוד שמן זית לזילוף על הברוסקטה
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 - 2 בגטים
  • 6 עגבניות
  • גלילי גבינת סנט מור
  • 20 עלי בזיליקום לעיטור
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם

אופן ההכנה

בישול העדשים:

  1. שמים את העדשים בסיר עם 2 כוסות מים ומבשלים 20-15 דקות עד שכל המים נספגו והעדשים רכות. מסננים את העדשים ומעבירים לקערה. מוסיפים את שמן הזית, החומץ בלסמי, הפטרוזיליה, המלח והפלפל ומערבבים.

הכנת הברוסקטה:

  1. מחממים תנור ל 180.

  2. פורסים את הבאגט לפרוסות באלכסון. עורמים על כל פרוסה כף של העדשים. על העדשים מניחים פרוסה דקה של הגבינה ועליה קוביות קטנות של עגבניה קצוצה. מזלפים מעט שמן זית על הברוסקטות וקולים בתנור לכ- 5 דקות עד שהגבינה נמסה.

  3. מקשטים בעלה בזיליקום ומגישים.