שוטפים היטב הדג במים קרים ומנגבים. בשני צדי הדג חורצים 5 חריצים עמוקים לרוחב. משפשפים עם מלח גס מבפנים ומבחוץ וכן מפזרים פלפל שחור גרוס. מערבבים את פיסות הבצל הירוק ומקלות הג'ינג'ר ומפזרים התערובת בתוך הדג ובחריצים. מניחים גבעול בצל ירוק בתבנית האידוי ועליו מניחים את הדג.
מערבבים את רוטב הסויה, היין הלבן ושמן השומשום וזולפים על הדג ולתוכו (מצטבר רוטב בתבנית האידוי). מרתיחים מים בסיר גדול או בווק. מניחים בסיר רשת ועליה את תבנית האידוי שבתוכה הדג. דואגים שהתבנית תהייה במרחק של כ-1" מעל המים. מכסים את הסיר ומאדים 14 דקות.
בינתיים, מחממים את שמן הבוטנים המעורבב עם מעט שמן שומשום על אש קטנה (מורידים לפני שמעלה עשן). בגמר אידוי הדג, מוצאים את התבנית עם הדג, נפטרים מגבעול הבצל הירוק, שופכים על הדג את השמן החם, מפזרים מעל מעט בצל ירוק קצוץ טרי ומגישים מיד.
הערות: זמני אידוי: דג במשקל 500 גרם – 14 דקות, במשקל 750 גרם – 18 דקות, במשקל 1.5 ק"ג – 26 דקות.