Go Back
הדפס
דג מאודה

דג מאודה סיני

דג מאודה סיני
סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח סיני
תגיות דג מאודה סיני
זמן הכנה 25 minutes
זמן בישול 20 minutes
זמן הכנה כולל 45 minutes
מנות 6
קלוריות 175 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

חומרים להכנת דג מאודה סיני:

  • 1 דג בס שלם במשקל 500 - 600 גרם מנוקה אפשר להשתמש בדג קוד, הליבוט או דניס
  • 1 בצל ירוק חתוך לרצועות באורך 5 סנטימטר
  • 2 כפיות ג'ינג'ר טרי חתוך למקלות צרים וארוכים
  • 1 גבעול בצל ירוק
  • 1 כפית יין לבן יבש
  • 1 כפית רוטב סויה
  • ½ כפית שמן שומשום
  • כוס שמן בוטנים (או סויה) מעורבב עם מעט שמן שומשום
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

אופן הכנת דג מאודה סיני:

  1. שוטפים היטב הדג במים קרים ומנגבים. בשני צדי הדג חורצים 5 חריצים עמוקים לרוחב. משפשפים עם מלח גס מבפנים ומבחוץ וכן מפזרים פלפל שחור גרוס. מערבבים את פיסות הבצל הירוק ומקלות הג'ינג'ר ומפזרים התערובת בתוך הדג ובחריצים. מניחים גבעול בצל ירוק בתבנית האידוי ועליו מניחים את הדג.

  2. מערבבים את רוטב הסויה, היין הלבן ושמן השומשום וזולפים על הדג ולתוכו (מצטבר רוטב בתבנית האידוי). מרתיחים מים בסיר גדול או בווק. מניחים בסיר רשת ועליה את תבנית האידוי שבתוכה הדג. דואגים שהתבנית תהייה במרחק של כ-1" מעל המים. מכסים את הסיר ומאדים 14 דקות.

  3. בינתיים, מחממים את שמן הבוטנים המעורבב עם מעט שמן שומשום על אש קטנה (מורידים לפני שמעלה עשן). בגמר אידוי הדג, מוצאים את התבנית עם הדג, נפטרים מגבעול הבצל הירוק, שופכים על הדג את השמן החם, מפזרים מעל מעט בצל ירוק קצוץ טרי ומגישים מיד.

  4. הערות: זמני אידוי: דג במשקל 500 גרם – 14 דקות, במשקל 750 גרם – 18 דקות, במשקל 1.5 ק"ג – 26 דקות.