Go Back
הדפס
זופה אימפריילה עם קרוטוני פרמז'ן

זופה אימפריאלה עם קרוטוני פרמז'ן

זופה אימפריאלה עם קרוטוני פרמז'ן

סוג המנה מרקים
סוג המטבח מטבח איטלקי
תגיות זופה, זופה איספרילייה, מרק
זמן הכנה 25 minutes
זמן בישול 2 hours
זמן הכנה כולל 2 hours 25 minutes
מנות 6
קלוריות 235 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

חומרים לקרוטונים:

  • 2 ביצים
  • ½ כוס קמח סמולינה
  • 60 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת
  • 40 גרם חמאה
  • קורט אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם

חומרים למרק:

  • ק"ג גרונות וכנפי עוף
  • 2 גזרים חתוכים גס
  • 4 גבעולי סלרי חתוכים גס
  • 2 בצלים חתוכים גס
  • 1 ראש שום חצוי
  • 75 גרם קליפה של גבינת פרמז'ן
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם

אופן ההכנה

אופן הכנת הקרוטונים:

  1. טורפים בקערה את הביצים עם המלח הפלפל והמוסקט ומוסיפים בהדרגה את הקמח לקבלת עיסה כבדה. ממשיכים ללוש בידיים לקבלת בצק אחיד. משטחים את העיסה לעובי 1 ס"מ בתבנית על נייר אפיה אופים בחום 200 מעלות כ- 15 ממתינים שיתקרר וחותכים לקוביות 1X1 ס"מ

אופן הכנת המרק:

  1. בסיר מטגנים את חלקי העוף (בלי שמן – הכנפיים שומניות מאד). מוסיפים כל הירקות ומערבבים היטב תוך גרוד התחתית של הסיר. (ניתן להוסיף מעט מים שעוזרים לגרוד תחתית הסיר).

  2. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים האש ומבשלים כשעה.

  3. מוסיפים את קליפת הפרמז'ן ומבשלים עוד חצי שעה. מסירים מהאש, מסננים דרך מסננת ואח"כ מסננים דרך בד חיתול לקבלת מרק צח מאד.

אופן ההגשה:

  1. מגישים חם בצלחת מרק עם מעט קרוטוני פרמז'ן.