Go Back
הדפס
מדליוני חזה עוף במרווה ומיץ תפוזים

מדליוני חזה עוף במרווה ומיץ תפוזים

מדליוני חזה עוף במרווה ומיץ תפוזים
סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח ארץ ישראלי, מטבח צרפתי
תגיות חזה עוף, חזה עוף במרווה
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 35 minutes
זמן הכנה כולל 55 minutes
מנות 6
קלוריות 345 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

חומרים להכנת מדליוני עוף במרווה ותפוז:

  • 2 חזות עוף
  • 20 עלי מרווה
  • ½ כוס שמן
  • 6 שיני שום
  • ¾ כוס מיץ תפוזים
  • גרדה של קליפת תפוז משני תפוזים;
  • 1 כוס ציר עוף
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם
  • קמח לקימוח חזות העוף

אופן ההכנה

הכנת המדליונים:

  1. חותכים את חזה העוף למדליונים מוארכים, כ- 15 מדליונים מכל חזה. מתבלים כל מדליון במלח ופלפל ומקמחים מכל הצדדים. מנערים את עודפי הקמח. 

  2. מחממים במחבת מעט שמן זית על אש בינונית. מוסיפים חלק מעלי המרווה ומטגנים מעט לשחרור הארומות. מוסיפים את חלק מנתחי החזה ומטגנים קלות מצד אחד. הופכים את חזה העוף ומוסיפים את פרוסות השום.

  3. מטגנים לפרק זמן קצר מאוד על הצד השני עד לרמת עשייה חלקית בלבד (אח"כ נחזיר את הנתחים לסיום עשייה) ומוציאים את חזות העוף, המרווה והשום ומניחים בקערה בצד. חוזרים על התהליך עד לטיגון כל הנתחים.

  4. נפטרים מן השמן שנשאר במחבת.

הכנת הרוטב:

  1. במחבת שבה טוגן העוף מצמצמים את מיץ התפוזים לחצי. מוסיפים את ציר העוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומצמצמים את הנוזל לחצי. 

  2. מוסיפים את גרידת התפוז והממשיכים לצמצם את הנוזל עד שהרוטב מתחיל להיות מעט סמיך. מוסיפים מעט מעלי מרווה שנותרו ואת נתחוני העוף כולל המיצים שנגרו בקערה. מחממים את העוף מעט תוך כדי ערבוב כך שהרוטב יכסה היטב את נתחי העוף ויסמיך טיפה. 

  3. מגישים חם.