תבשיל צוואר טלה עם חיטה ירוקה (פריקי) ושקדים
מבשלים את החיטה בציר בקר ושומן כבש בישול מלא. מסננים ומערבבים עם שאר המרכיבים למילוי.
מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות). יוצרים כיסים עמוקים בשני חלקי הצוואר ודוחסים לתוכם את המילוי. מפזרים את התבלינים על הבשר ומורחים קצת שמן. עוטפים היטב כל חלק של הצוואר ברדיד אלומיניום ומהדקים. מניחים במקרר לשעתיים.
מניחים בתבנית עמוקה. ממלאים את התבנית במים רותחים עד חצי גובה הבשר. מכניסים לתנור ואופים שעתיים ב- 200 מעלות. מנמיכים את חום התנור לנמוך (100 מעלות) ואופים עוד 3 שעות.