תפוחים אפויים במעטפת בצק עלים
שמים את המים, סוכר,מקל וניל, מיץ לימון, והקליפה ומביאים לרתיחה.
מבשלים את התפוחים ברוטב עד שהם רכים (25 דקות). מוציאים את התפוחים ומקררים אותם.
מרדדים את הבצק לעלה דק, חותכים 6 עיגולים בקוטר 20 סמ'.
מחממים תנור ל 220.
שמים במרכז כל עלה תפוח, אוספים את שולי העלה ומהדקים את השוליים. מעבירים לתבנית אפיה את התפוחים כשצד התפר כלפי מטה. מברישים כל עלה שעוטף תפוח בחלמון המהול במים ואופים כ 20 דקות עד שהעלה שחום.
מקציפים את השמנת לקצפת.
עושים חריץ בכל מעטפת בצק לאחר אפייתה ובחריץ (שנכנס לתוך התפוח כחריץ מאורך ועגול) מכניסים את הריבה.
עוטפים בקצפת ומוסיפים בצד גלידת שמנת (רצוי וניל).