Go Back
הדפס
ביף וולינגטון

ביף וולינגטון

ביף וולינגטון

סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח אנגלי
תגיות בייף, בייף וולינגטון
זמן הכנה 45 minutes
זמן בישול 6 hours 30 minutes
קירור במקרר 6 hours
זמן הכנה כולל 7 hours 15 minutes
מנות 6
קלוריות 456 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

לביף וולינגטון:

  • 1 ק"ג בשר פילה ממרכז הנתח חתוך ל-6 מדליונים
  • ק"ג בצק עלים (אני ממליץ בחום על בצק העלים עתיר החמאה של מזרין ברח' משכית בהרצליה פיתוח)
  • 2 ביצים טרופות

למחית:

  • 1 ק"ג בשר בקר טחון (חזה או כתף)
  • 4 שיני שום
  • 2 צרורות פטרוזיליה
  • 2 צרורות תימין
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה
  • מלח ופלפל שחור לטעם

אופן ההכנה

אופן ההכנה:

  1. מרסקים את כל חומרי המחית.

  2. משטחים בצק עלים וחותכים לריבועים. מורחים כל ריבוע שכבה בעובי של 2 ס"מ של המחית. תפקיד המחית ללכוד בתוך הכיסון את נוזלי הבשר ולשמור על בצק העלים פריך.

  3. מניחים פיסת פילה בקצה הריבוע ומגלגלים את הבצק עם הפילה עד לסגירת הכיסון. מהדקים היטב בצדדים ומסלקים בצק עודף. יש להימנע משכבת בצק כפולה באזור הסגירה של הכיסון. עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות שש שעות.

  4. מחממים תנור ל-180 מעלות.

  5. מוציאים את הכיסונים מהניילון. מורחים עליהם ביצה טרופה ואופים עד שהבצק אפוי - כ-25 עד 30 דקות. הפילה צריך להיות rare.

  6. מוציאים מן התנור. מניחים על צלחת הגשה וחותכים כל כיסון לשניים.