Go Back
הדפס
ביסק מנגולד

ביסק מנגולד

ביסק מנגולד

סוג המנה מרק
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות ביסק, ביסק מנגולד, מרק
זמן הכנה 25 minutes
זמן בישול 40 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 5 minutes
מנות 6
קלוריות 336 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

מצרכים להכנת ביסק מנגולד:

  • 2 צרורות מנגולד שטופים וקצוצים
  • 8 כפות חמאה
  • 2 כוסות יין לבן יבש
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
  • 2 כפות קמח להסמכה
  • זילוף מיץ לימון (אופציונאלי)
  • סומק לעיטור

אופן ההכנה

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את החמאה בסיר גדול. מוסיפים את המנגולד ומאדים אותו, ללא מכסה, עד לקבלת צבע ומרקם של בצל מטוגן. (לא לטגן יותר מידי כי התבשיל יצא מר).

  2. מוסיפים את היין הלבן ומאדים 10 דקות נוספות, על אש גבוהה, ללא מכסה עד שהתערובת כמעט יבשה.

  3. מוסיפים את המים ומאדים את התערובת עוד 10 דקות נוספות על להבה בינונית. לערבב מידי פעם.

  4. מסננים במסננת את כל חומרי הביסק לתוך סיר. לוחצים על המנגולד על מנת להוציא ממנו כמה שיותר נוזלים. ממליחים בעדינות על מנת לקבל נוזל מרוכז עם טעם. זורקים את המנגולד.

  5. מנפים בהדרגה את הקמח אל תוך הסיר תוך כדי ערבוב. מוסיפים את השמנת ומחממים על אש קטנה 5 דקות עד שהביסק מסמיך.

  6. מעבירים לקערות הגשה ומקשטים בסומק.