Go Back
הדפס
בייגלה ביתי עם חמאת אנשובי

בייגלה ביתי עם חמאת אנשובי

בייגלה ביתי עם חמאת אנשובי

סוג המנה מנה ראשונה, מנת פתיחה
סוג המטבח מטבח איטלקי, מטבח גרמני, מטבח יהודי, מטבח צרפתי
תגיות בייגלה, פרצל
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 2 hours 40 minutes
זמן הכנה כולל 3 hours 10 minutes
מנות 6
קלוריות 425 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

מצרכים להכנת הביגלה:

  • כוסות מים מינראלים
  • כוסות קמח ללחם שטיבל 2 מצויין
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1 כפית שמרים טריים
  • ¼ כוס דבש

מצרכים לכנת הציפוי:

  • 1 ביצה טרופה
  • מלח גס
  • שומשום וקצח

מצרכים לחמאת האנשובי:

  • 100 גרם חמאה משובחת בטמפרטורת החדר
  • קליפה מגורדת מחצי לימון
  • 7 - 9 פילטים של אנשובי
  • 6 - 7 עגבניות מיובשות קצוצות דק
  • 4 בצלים ירוקים החלק הלבן קצוץ דק
  • 1 כפית שטוחה גבינה לבנה רכה

אופן ההכנה

אופן הכנת הבייגל:

  1. בקערה מערבבים קמח, שמרים, מלח, שמן ומים ולשים עד לקבלת בצק (ראה בהמשך טיפים להכנת בצק כראוי). מתפיחים במשך שעתיים. 

  2. לשים מעט ומחלקים ל- 10 חלקים. מכל חלק יוצרים "נקניק" דק וארוך באורך של כ- 40 סנטימטר. את "הנקניק" מקפלים לשניים וקולעים לצמה. מהצמה יוצרים עיגול ומהדקים את הקצוות לקבלת בייגלה. מתפיחים את הבייגלה כ-15 דקות.

  3. מרתיחים בסיר גדול כמות גדולה של מים (כ- 4 ליטר, כמו שעושים לפסטה). מוסיפים את הדבש ומערבבים עד שכל הדבש נמס. מנמיכים האש לבעבוע מתון. מבשלים את הבייגלה כדקה מכל צד (הבייגלה תופחים), מוציאים ושמים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.

  4. מברישים הבייגלה בביצה, מפזרים מלח גס בנדיבות ומפזרים קצח או שומשום. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות למשך 17-15 דקות עד שהבייגלך משחימים מעט (לשמור שהבייגלה לא נשרפים)

הכנת חמאת אנשובי:

  1. מערבבים ומועכים את האנשובי, הפלפל הגרוס וקליפות הלימון לתוך החמאה עד קבלת מרקם חלק. ממלאים את החמאה בקערות הגשה קטנות שמיועדות לחמאה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר (אפשר גם לפריזר)

הערות – טיפים להכנת בייגלך:

  1. בעת הכנת הבצק, לערבב תחילה את הקמח והשמרים ואח"כ להוסיף את הסוכר. אח"כ להוסיף את המים (פושרים) בהדרגה תוך כדי לישה ובסוף להוסיף את המלח והשמן. העיקרון הוא שהמלח והשמן לא יגעו בשמרים.

  2. את ההתפחה מומלץ לעשות בחום של 40-30 מעלות. מחממים תנור לזמן קצר ב- 50 מעלות ומכבים אותו. אח"כ משאירים דלת התנור פתוחה למחצה ושמים את קערת הבצק להתפחה בתנור.