בייגלה ביתי עם חמאת אנשובי
בקערה מערבבים קמח, שמרים, מלח, שמן ומים ולשים עד לקבלת בצק (ראה בהמשך טיפים להכנת בצק כראוי). מתפיחים במשך שעתיים.
לשים מעט ומחלקים ל- 10 חלקים. מכל חלק יוצרים "נקניק" דק וארוך באורך של כ- 40 סנטימטר. את "הנקניק" מקפלים לשניים וקולעים לצמה. מהצמה יוצרים עיגול ומהדקים את הקצוות לקבלת בייגלה. מתפיחים את הבייגלה כ-15 דקות.
מרתיחים בסיר גדול כמות גדולה של מים (כ- 4 ליטר, כמו שעושים לפסטה). מוסיפים את הדבש ומערבבים עד שכל הדבש נמס. מנמיכים האש לבעבוע מתון. מבשלים את הבייגלה כדקה מכל צד (הבייגלה תופחים), מוציאים ושמים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
מברישים הבייגלה בביצה, מפזרים מלח גס בנדיבות ומפזרים קצח או שומשום. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות למשך 17-15 דקות עד שהבייגלך משחימים מעט (לשמור שהבייגלה לא נשרפים)
מערבבים ומועכים את האנשובי, הפלפל הגרוס וקליפות הלימון לתוך החמאה עד קבלת מרקם חלק. ממלאים את החמאה בקערות הגשה קטנות שמיועדות לחמאה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר (אפשר גם לפריזר)
בעת הכנת הבצק, לערבב תחילה את הקמח והשמרים ואח"כ להוסיף את הסוכר. אח"כ להוסיף את המים (פושרים) בהדרגה תוך כדי לישה ובסוף להוסיף את המלח והשמן. העיקרון הוא שהמלח והשמן לא יגעו בשמרים.
את ההתפחה מומלץ לעשות בחום של 40-30 מעלות. מחממים תנור לזמן קצר ב- 50 מעלות ומכבים אותו. אח"כ משאירים דלת התנור פתוחה למחצה ושמים את קערת הבצק להתפחה בתנור.