בטן חזיר בחמישה תבלינים CHAR-SIU
מניחים את בטן החזיר בתבנית כשצד העור כלפי מעלה. יוצקים על העור חזיר מים רותחים. העור יתכווץ. מייבשים את הנתח היטב.
חורצים, באמצעות סכין חד, בעור פסים במרחק סנטימטר אחד מן השני. מקפידים כי הפסים חודרים אך ורק את השומן ולא את הבשר.
הופכים את הנתח וחורצים כמה חריצים רדודים בצורת שתי וערב בבשר על מנת לאפשר לתבלינים לחדור פנימה.
מערבבים את השמן עם תבלין חמשת התבלינים. מורחים את התבלין על צד הבשר בלבד. מקפידים כי התבלין יכנס לחריצים שחרצנו.
שמים את הנתח בתבנית שצד העור למעלה. משפשפים את המלח היטב לתוך החריצים שעשינו בעור. מניחים את התבנית לא מכוסה במקרר למשך הלילה. למחרת בבוקר מייבשים את העור עם מגבת נייר ומנקזים כל נוזל שאולי הצטבר בתבנית.
מחממים את התנור ל-150 מעלות. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים במשך שעתיים.
מחממים את התנור ל- 220 מעלות. שמים את הנתח על רשת שמוצבת מעל תבנית כאשר העור פונה כלפי מטה. אופים במשך 15 דקות. הופכים את נתח כאשר העור פונה כלפי מעלה ואופים לעוד 25 - 30 דקות. מעבירים את התנור למצב גריל לכמה דקות נוספות כדי להפוך את העור לקריספי. צריך להקפיד לבדוק שלא לשרוף את הבשר.
מוציאים את הנתח מן התנור ומניחים בצד ל- 15 דקות מנוחה. בזמן הזה מכינים את הרוטב.
מחממים שמן בסיר. מאדים את השום, בצלצלי השאלוטס, הצ'ילי, והג'ינג'ר 3 - 4 דקות.
מוסיפים את היין ונותנים לבעבע נמרצות לפני שמוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים ומבשלים את הרוטב 5 - 10 דקות נוספות עד שהרוטב מצטמצם ונהיה טיפה סמיך
מחממים בסיר את השמן על אש גבוהה. מוסיפים את האורז ומטגנים אותו כ- 2 דקות.
מוסיפים את המים הרותחים (נזהרים מאוד כי המים עלולים להשפריץ). מוסיפים מלח לפי הטעם (בערך כף שטוחה) ומכסים. מחלישים את האש לאש הכי נמוכה. ומבשלים למשך 15 דקות. מערבבים פעם אחת או שתיים בזמן הבישול. משאירים מכוסה לפחות עשר דקות לגמר הבישול.