Go Back
הדפס
בוטנים מסוכרים ומלוחים

בוטנים מסוכרים ומלוחים

בוטנים מסוכרים ומלוחים

סוג המנה מנה ראשונה, מנות פתיחה
סוג המטבח מטבח סיני
תגיות בוטנים, בוטנים מטוגנים, קליית בוטנים
זמן הכנה 3 minutes
זמן בישול 20 minutes
ייבוש באוויר 10 hours 30 minutes
זמן הכנה כולל 23 minutes
מנות 6
קלוריות 460 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

להכנת הבוטנים:

  • 200 גרם בוטנים טריים לא קלויים, לא מלוחים, מקולפים (אפשר גם בוטנים לא מקולפים)
  • ½ כוס סוכר
  • כוסות מים
  • 1 כפית שטוחה מלח גס
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה

הכנת הבוטנים המסוכרים והמלוחים

  1. מחממים את המים בסיר וממיסים בהם את הסוכר. מוסיפים את הבוטנים ומבשלים על אש בינונית כ-10 דקות. מסננים את הבוטנים ומשטחים על משטח לייבוש למשך 10 שעות (עד שיבש לחלוטין).

  2. מטגנים את הבוטנים בשמן עמוק וחם (לא חם מדי על מנת שלא ישרפו). מסננים את הבוטנים המטוגנים ומספיגים את השמן. מפזרים את המלח הגס ומערבבים היטב. נותנים לבוטנים להתקרר. 

    ניתן לשמור בצנצנת סגורה במקרר.